Fiscaal recht Vastgoed

voor fiscalisten, notarielen en vastgoed

Prijs € 37,50

Uitverkocht

W.D. Bierens de Haan, H. Oderkerk, P. Verhaegh

Paperback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Nederlandse vastgoedmarkt is sterk aan verandering onderhevig. Conjuncturele veranderingen en wetswijzigingen volgen elkaar in hoog tempo op. Voor professionele spelers in de vastgoedmarkt is het belangrijker dan ooit dat ze beschikken over actuele vakkennis; niet alleen op commercieel maar ook op financieel en fiscaal gebied.Of het nu gaat om ontwikkelingen, transacties, consultancy, waarderingen, property management of investment management; fiscaliteit loopt als een rode draad door alle facetten van het vastgoed. Fiscaal recht Vastgoed is een zeer compleet handboek dat hier praktisch op inspeelt.Het boek is helder van opzet. Allereerst wordt ingegaan op de algemene beginselen van het fiscaal recht. Vervolgens worden de diverse belastingvormen in relatie tot vastgoed diepgaand besproken. Deze nieuwe uitgave is volledig geactualiseerd aan de hand van de meest recente fiscale ontwikkelingen. Diverse praktijkvoorbeelden en voorbeelden uit de jurisprudentie werken voor de lezer verhelderend en maken de materie concreet.Over de auteur(s)Mr. Willem Bierens de Haan studeerde fiscaal recht aan de RU Leiden, afstudeerrichting Directe Belastingen met als jaar van afstuderen 1994. Vanaf 1993 startte hij vanuit Leiden cursussen en trainingen voor notarieel en fiscaal recht. Sinds 2002 is hij verbonden aan de Stichting Kring van Leidse Repetitoren en verzorgt hij verschillende cursussen voor de Rechtenstudie, Beroepsopleiding Advocatuur en de vastgoedexamens van SVM|nivo. Hij is auteur van verschillende artikelen, losbladige uitgaven en werken op het gebied van fiscaal recht en vastgoed.Mr. Hein Oderkerk studeerde fiscaal recht aan de RU Leiden (1983-1988).Van 1989 tot 1991 was hij fiscaal-juridisch beleidsmedewerker bij de afdeling Financiën van de Gemeente Haarlem. In de periode 1991-2011 is hij werkzaam geweest als inspecteur Gemeentebelastingen Amsterdam. Sinds 1 oktober 2011 is hij werkzaam als fiscaal adviseur bij het Bureau Fiscaal Advies & Control van de Gemeente Amsterdam met als aandachtsgebieden de omzetbelasting en de overdrachtsbelasting.Prof. dr. René van der Paardt is parttime hoogleraar fiscale economie (leerstoel Verbruiksbelastingen) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is als of counsel verbonden aan Loyens & Loeff N.V. te Rotterdam. Daarnaast is hij docent aan de Amsterdam School of Real Estate en inleider van diverse cursussen op het gebied van de omzetbelasting en overdrachtsbelasting. Hij is als redacteur verbonden aan de tijdschriften WPNR, Bouwrecht en Highlights & Insights on European Taxation.Mr. Paul Verhaegh studeerde Nederlands recht en Fiscaal recht aan de RU Leiden. Hij is werkzaam als cross-border tax consultant met als werkterrein Nederlands, Canadees en Amerikaans (federaal) belastingrecht. Tevens is hij sinds 1995 actief als juridisch en fiscaal auteur op het terrein van vastgoed en schenk- en erfbelasting

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.D. Bierens de Haan, H. Oderkerk, P. Verhaegh
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.
ISBN
9789490962920
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
450

Beschrijving

De Nederlandse vastgoedmarkt is sterk aan verandering onderhevig. Conjuncturele veranderingen en wetswijzigingen volgen elkaar in hoog tempo op. Voor professionele spelers in de vastgoedmarkt is het belangrijker dan ooit dat ze beschikken over actuele vakkennis; niet alleen op commercieel maar ook op financieel en fiscaal gebied.

Of het nu gaat om ontwikkelingen, transacties, consultancy, waarderingen, property management of investment management; fiscaliteit loopt als een rode draad door alle facetten van het vastgoed. Fiscaal recht Vastgoed is een zeer compleet handboek dat hier praktisch op inspeelt.

Het boek is helder van opzet. Allereerst wordt ingegaan op de algemene beginselen van het fiscaal recht. Vervolgens worden de diverse belastingvormen in relatie tot vastgoed diepgaand besproken. Deze nieuwe uitgave is volledig geactualiseerd aan de hand van de meest recente fiscale ontwikkelingen. Diverse praktijkvoorbeelden en voorbeelden uit de jurisprudentie werken voor de lezer verhelderend en maken de materie concreet.

Over de auteur(s)
Mr. Willem Bierens de Haan studeerde fiscaal recht aan de RU Leiden, afstudeerrichting Directe Belastingen met als jaar van afstuderen 1994. Vanaf 1993 startte hij vanuit Leiden cursussen en trainingen voor notarieel en fiscaal recht. Sinds 2002 is hij verbonden aan de Stichting Kring van Leidse Repetitoren en verzorgt hij verschillende cursussen voor de Rechtenstudie, Beroepsopleiding Advocatuur en de vastgoedexamens van SVM|nivo. Hij is auteur van verschillende artikelen, losbladige uitgaven en werken op het gebied van fiscaal recht en vastgoed.

Mr. Hein Oderkerk studeerde fiscaal recht aan de RU Leiden (1983-1988).Van 1989 tot 1991 was hij fiscaal-juridisch beleidsmedewerker bij de afdeling Financiën van de Gemeente Haarlem. In de periode 1991-2011 is hij werkzaam geweest als inspecteur Gemeentebelastingen Amsterdam. Sinds 1 oktober 2011 is hij werkzaam als fiscaal adviseur bij het Bureau Fiscaal Advies & Control van de Gemeente Amsterdam met als aandachtsgebieden de omzetbelasting en de overdrachtsbelasting.

Prof. dr. René van der Paardt is parttime hoogleraar fiscale economie (leerstoel Verbruiksbelastingen) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is als of counsel verbonden aan Loyens & Loeff N.V. te Rotterdam. Daarnaast is hij docent aan de Amsterdam School of Real Estate en inleider van diverse cursussen op het gebied van de omzetbelasting en overdrachtsbelasting. Hij is als redacteur verbonden aan de tijdschriften WPNR, Bouwrecht en Highlights & Insights on European Taxation.

Mr. Paul Verhaegh studeerde Nederlands recht en Fiscaal recht aan de RU Leiden. Hij is werkzaam als cross-border tax consultant met als werkterrein Nederlands, Canadees en Amerikaans (federaal) belastingrecht. Tevens is hij sinds 1995 actief als juridisch en fiscaal auteur op het terrein van vastgoed en schenk- en erfbelasting

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.D. Bierens de Haan, H. Oderkerk, P. Verhaegh
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.
ISBN
9789490962920
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
450

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99