Fiscaal Bezwaar in AWR en Awb

Prijs € 75,58

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

S.F. van Immerseel, G.H. Ulrich

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek behandelt de fiscale bezwaarfase zoals die wettelijk is geregeld in de AWR en de Awb. Het boek is thematisch ingedeeld. Na een inleiding en een beschrijving van de historie van de regeling van de bezwaarfase wordt elk element van de bezwaarfase besproken vanaf de vraag wie waartegen bezwaar kan maken, via de bezwaartermijn tot en met de uitspraak en de rechtsmiddelverwijzing. In een aantal hoofdstukken wordt daarnaast aan een aantal bijzondere onderwerpen aandacht besteed, zoals informatieplicht, bewijslast, bezwaar tegen boeten en massaal bezwaar. Omdat het overgrote deel van de wettelijke bepalingen over de bezwaarfase in de Awb staat en deze wet ook door de andere hoogste bestuursrechters wordt toegepast en uitgelegd, wordt op relevante onderdelen ook stilgestaan bij de wetsuitleg door de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State,Centrale Raad van Beroep en College van Beroep voor het Bedrijfsleven en hoe die zich verhoudt tot de rechtspraak door de Belastingkamer van de Hoge Raad. Het boek bevat verder veel relevante citaten uit parlementaire stukken en jurisprudentie.Hans van Immerseel (1964) is sinds 2009 als advocaat werkzaam op het gebied van fiscale rechtsbescherming en procesvoering, vanaf 2013 bij De Bont Advocaten in Breda. Voor NDFR Formeel Belastingrecht verzorgt hij het artikelsgewijs commentaar bij enkele hoofdstukken van de Awb en de AWR. Hij publiceert regelmatig over formeel belastingrecht. Ook verzorgt hij gastcollegesover dit onderwerp. Eerder was hij onder meer werkzaam als belastingadviseur en universitair docent formeel belastingrecht aan de Universiteit Utrecht.Gabriëlla Ulrich (1985) is sinds 2011 werkzaam bij een fiscaal strafrechtelijk advocatenkantoor. Zij is thans werkzaam bij het wetenschappelijk bureau van De Bont Advocaten te Amsterdam. Ulrich publiceert met regelmaat artikelen over formeelrechtelijke fiscale onderwerpen en is als commentator verbonden aan het NTFR.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S.F. van Immerseel, G.H. Ulrich
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012399081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
386

Beschrijving

Dit boek behandelt de fiscale bezwaarfase zoals die wettelijk is geregeld in de AWR en de Awb. Het boek is thematisch ingedeeld. Na een inleiding en een beschrijving van de historie van de regeling van de bezwaarfase wordt elk element van de bezwaarfase besproken vanaf de vraag wie waartegen bezwaar kan maken, via de bezwaartermijn tot en met de uitspraak en de rechtsmiddelverwijzing. In een aantal hoofdstukken wordt daarnaast aan een aantal bijzondere onderwerpen aandacht besteed, zoals informatieplicht, bewijslast, bezwaar tegen boeten en massaal bezwaar.

Omdat het overgrote deel van de wettelijke bepalingen over de bezwaarfase in de Awb staat en deze wet ook door de andere hoogste bestuursrechters wordt toegepast en uitgelegd, wordt op relevante onderdelen ook stilgestaan bij de wetsuitleg door de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State,
Centrale Raad van Beroep en College van Beroep voor het Bedrijfsleven en hoe die zich verhoudt tot de rechtspraak door de Belastingkamer van de Hoge Raad. Het boek bevat verder veel relevante citaten uit parlementaire stukken en jurisprudentie.

Hans van Immerseel (1964) is sinds 2009 als advocaat werkzaam op het gebied van fiscale rechtsbescherming en procesvoering, vanaf 2013 bij De Bont Advocaten in Breda. Voor NDFR Formeel Belastingrecht verzorgt hij het artikelsgewijs commentaar bij enkele hoofdstukken van de Awb en de AWR. Hij publiceert regelmatig over formeel belastingrecht. Ook verzorgt hij gastcolleges
over dit onderwerp. Eerder was hij onder meer werkzaam als belastingadviseur en universitair docent formeel belastingrecht aan de Universiteit Utrecht.

Gabriëlla Ulrich (1985) is sinds 2011 werkzaam bij een fiscaal strafrechtelijk advocatenkantoor. Zij is thans werkzaam bij het wetenschappelijk bureau van De Bont Advocaten te Amsterdam. Ulrich publiceert met regelmaat artikelen over formeelrechtelijke fiscale onderwerpen en is als commentator verbonden aan het NTFR.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S.F. van Immerseel, G.H. Ulrich
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012399081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
386

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99