Financiering van zorginstellingen

met speciale aandacht voor de medisch-specialistische zorg

Prijs € 52,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zorg wordt niet alleen geleverd, maar moet ook worden betaald. Dat is in het huidige zorgstelsel steeds minder vanzelfsprekend. Daarmee neemt het belang van de financiering van zorginstellingen toe. Niet voor niets vloeit een faillissement vrijwel altijd voort uit een tekort aan liquide middelen, een van de aspecten van de financiering. De keuze tussen eigen en vreemd vermogen raakt echter ook het eigendom van de zorginstelling en daarmee de sturing en organisatie van het ziekenhuis.Dit boek doet recht aan het grote belang van de financiering van zorginstellingen en heeft als functie het bevorderen van de kennis hiervan in de praktijk en de wetenschap. In twintig bijdragen worden vele aspecten van de financiering uitvoerig besproken en toegelicht. Meestal vanuit het perspectief van het ziekenhuis; een aantal bijdragen is echter breder en algemener toepasbaar.Passend bij deze insteek hebben de auteurs een zeer diverse achtergrond waardoor alle disciplines ruim vertegenwoordigd zijn. Dit doet recht aan de veelvormigheid van het onderwerp.De insteek die is gekozen kan het best worden omschreven met inhoudelijk en kritisch. De bijdragen zijn minder stellend en hebben ook geen politieke aspiraties.De redactie van het boek bestaat uit:* Prof. dr. Bart Berden, bijzonder hoogleraar organisational development in hospitals Tias, School for Business and Society van Tilburg University en bestuursvoorzitter van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis* Prof. mr. Louis Houwen, bijzonder hoogleraar privaat-publiek ondernemingsrecht Tias, School for Business and Society van Tilburg University en verbonden aan Dirkzwager advocaten en notarissen* Prof. dr. Stan Stevens, bijzonder hoogleraar Fiscale aspecten van maatschappelijke ondernemingen Tias, School for Business and Society van Tilburg University en verbonden aan HVK Stevens Belastingadviseurs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789462760684
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Beschrijving

Zorg wordt niet alleen geleverd, maar moet ook worden betaald. Dat is in het huidige zorgstelsel steeds minder vanzelfsprekend. Daarmee neemt het belang van de financiering van zorginstellingen toe. Niet voor niets vloeit een faillissement vrijwel altijd voort uit een tekort aan liquide middelen, een van de aspecten van de financiering. De keuze tussen eigen en vreemd vermogen raakt echter ook het eigendom van de zorginstelling en daarmee de sturing en organisatie van het ziekenhuis.

Dit boek doet recht aan het grote belang van de financiering van zorginstellingen en heeft als functie het bevorderen van de kennis hiervan in de praktijk en de wetenschap. In twintig bijdragen worden vele aspecten van de financiering uitvoerig besproken en toegelicht. Meestal vanuit het perspectief van het ziekenhuis; een aantal bijdragen is echter breder en algemener toepasbaar.
Passend bij deze insteek hebben de auteurs een zeer diverse achtergrond waardoor alle disciplines ruim vertegenwoordigd zijn. Dit doet recht aan de veelvormigheid van het onderwerp.

De insteek die is gekozen kan het best worden omschreven met inhoudelijk en kritisch. De bijdragen zijn minder stellend en hebben ook geen politieke aspiraties.

De redactie van het boek bestaat uit:
* Prof. dr. Bart Berden, bijzonder hoogleraar organisational development in hospitals Tias, School for Business and Society van Tilburg University en bestuursvoorzitter van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis
* Prof. mr. Louis Houwen, bijzonder hoogleraar privaat-publiek ondernemingsrecht Tias, School for Business and Society van Tilburg University en verbonden aan Dirkzwager advocaten en notarissen
* Prof. dr. Stan Stevens, bijzonder hoogleraar Fiscale aspecten van maatschappelijke ondernemingen Tias, School for Business and Society van Tilburg University en verbonden aan HVK Stevens Belastingadviseurs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789462760684
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99