Filosofen van deze tijd

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Maarten Doorman, Heleen Pott

Paperback | Januari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De belangstelling voor filosofie groeit nog altijd, en daarmee de behoefte aan een heldere inleiding. Filosofen van deze tijd heeft zich de laatste jaren bewezen als een uiterst leesbare en toch niet oppervlakkige introductie op het hedendaagse denken. Het behandelt de zevenentwintig belangrijkste denkers van de laatste halve eeuw. Een keur van specialisten presenteert de meest spraakmakende stromingen en thema's van het afgelopen decennium.Filosofen van deze tijd is niet louter een geschiedenis van de recente ontwikkelingen _ het schetst meteen het filosofische landschap voor de eenentwintigste eeuw. Dit boek behandelt het denken van onder anderen Heidegger, Wittgenstein, Popper, Arendt, Foucault, Derrida, Dennett, Kristeva, Nussbaum en Sloterdijk. Het is een inleiding op de moderne filosofie, onmisbaar voor studenten aan universiteiten en hogescholen, maar ook een verrassende kennismaking voor een breed publiek. Deze editie is geheel geactualiseerd en van illustraties voorzien.Maarten Doorman is filosoof en essayist. Van hem verschenen op filosofisch gebied Steeds mooier, De romantische orde en de bloemlezing Denkers in de ring (met Willem Visser). Heleen Pott is Socrates-hoogleraar Kunst, Cultuur en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten Doorman, Heleen Pott
Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035132627
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De belangstelling voor filosofie groeit nog altijd, en daarmee de behoefte aan een heldere inleiding. Filosofen van deze tijd heeft zich de laatste jaren bewezen als een uiterst leesbare en toch niet oppervlakkige introductie op het hedendaagse denken. Het behandelt de zevenentwintig belangrijkste denkers van de laatste halve eeuw. Een keur van specialisten presenteert de meest spraakmakende stromingen en thema's van het afgelopen decennium.
Filosofen van deze tijd is niet louter een geschiedenis van de recente ontwikkelingen _ het schetst meteen het filosofische landschap voor de eenentwintigste eeuw. Dit boek behandelt het denken van onder anderen Heidegger, Wittgenstein, Popper, Arendt, Foucault, Derrida, Dennett, Kristeva, Nussbaum en Sloterdijk. Het is een inleiding op de moderne filosofie, onmisbaar voor studenten aan universiteiten en hogescholen, maar ook een verrassende kennismaking voor een breed publiek. Deze editie is geheel geactualiseerd en van illustraties voorzien.

Maarten Doorman is filosoof en essayist. Van hem verschenen op filosofisch gebied Steeds mooier, De romantische orde en de bloemlezing Denkers in de ring (met Willem Visser). Heleen Pott is Socrates-hoogleraar Kunst, Cultuur en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten Doorman, Heleen Pott
Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035132627
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99