Equal Opportunities and Ethnic Inequality in European Labour Markets

discrimination, Gender and Policies of Diversity

Prijs € 30,99

Uitverkocht

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze internationaal vergelijkende studie geeft inzicht in wetenschappelijk onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van migranten en etnische minderheden in Europese landenDe noodzaak om de arbeidsmarkt mechanismen in postindustriële westerse samenlevingen te analyseren is urgent. Ondanks wetten en beleidsmaatregelen die op Europees, nationaal en lokaal niveau worden ontwikkeld, lijdt het zoeken van werk door immigranten en etnische minderheden nog steeds onder ongelijke toegang tot de arbeidsmarkt en etnische discriminatie. In dit boek proberen de auteurs te begrijpen waarom dit zo is. In vier hoofdstukken over discriminatie, gender, eigen beleid en diversiteitmanagement presenteren de auteurs de levendige discussie rond het huidige wetenschappelijke debat. Naast het verstrekken van empirisch bewijs, bevelen de auteurs methoden aan om verder onderzoek te verrichten en de werkelijke effecten van de bestrijding van discriminatiebeleid te evalueren. Een conclusie is dat de systematische analyse van de arbeidsmarkt en het daaropvolgende eigen beleid moet worden ondersteund door harde gegevens, zoals statistieken. Met zijn reikwijdte en unieke thematische exploratie, kennis van sociaalwetenschappelijk onderzoek beoogt dit boek een verschuiving te laten plaatsvinden naar het meer operationele domein. Zowel wetenschappers en professionals krijgen hierdoor de mogelijkheid het streven naar gelijke kansen meer bereikbaar te maken dan ooit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641267
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
118

Beschrijving

Deze internationaal vergelijkende studie geeft inzicht in wetenschappelijk onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van migranten en etnische minderheden in Europese landen

De noodzaak om de arbeidsmarkt mechanismen in postindustriële westerse samenlevingen te analyseren is urgent. Ondanks wetten en beleidsmaatregelen die op Europees, nationaal en lokaal niveau worden ontwikkeld, lijdt het zoeken van werk door immigranten en etnische minderheden nog steeds onder ongelijke toegang tot de arbeidsmarkt en etnische discriminatie. In dit boek proberen de auteurs te begrijpen waarom dit zo is.
In vier hoofdstukken over discriminatie, gender, eigen beleid en diversiteitmanagement presenteren de auteurs de levendige discussie rond het huidige wetenschappelijke debat. Naast het verstrekken van empirisch bewijs, bevelen de auteurs methoden aan om verder onderzoek te verrichten en de werkelijke effecten van de bestrijding van discriminatiebeleid te evalueren.
Een conclusie is dat de systematische analyse van de arbeidsmarkt en het daaropvolgende eigen beleid moet worden ondersteund door harde gegevens, zoals statistieken. Met zijn reikwijdte en unieke thematische exploratie, kennis van sociaalwetenschappelijk onderzoek beoogt dit boek een verschuiving te laten plaatsvinden naar het meer operationele domein. Zowel wetenschappers en professionals krijgen hierdoor de mogelijkheid het streven naar gelijke kansen meer bereikbaar te maken dan ooit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089641267
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
118

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99