Epidemiologisch onderzoek

opzet en interpretatie

Prijs € 72,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

L.M. Bouter, M.C.J.M. van Dongen, G.A. Zielhuis

Paperback | September 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het standaardwerk voor epidemiologisch onderzoek in vele medische en paramedische opleidingen.Binnen de gezondheidswetenschappen neemt de epidemiologie een steeds belangrijker plaats in. Deze methodologische discipline is namelijk onmisbaar bij intra– en extramuraal patiëntgebonden onderzoek, bij onderzoek dat is gericht op de volksgezondheid, bij gezondheidszorgonderzoek en bij het formuleren van beleid op al deze terreinen.Epidemiologisch onderzoek weerspiegelt in zijn opzet de veelzijdigheid van het vakgebied. Zo zijn er niet alleen hoofdstukken opgenomen over het opzetten van epidemiologisch onderzoek, over de interpretatie van associatiematen en over de bedreigingen van de validiteit, maar is er ook aandacht voor diagnostiek, preventie en interventie. Nieuw in deze vijfde druk zijn de hoofdstukken 'Genetische epidemiologie' en 'Plotselinge uitbraken' als weerslag van de internationale ontwikkelingen in de afgelopen jaren. In alle hoofdstukken ligt het accent op de methodologische aspecten van het vakgebied.Zoals de auteurs het zelf formuleren, was het boek 'na zeventien jaar en vier drukken aan een grote onderhoudsbeurt toe'. Door de toevoeging van casus en leerdoelen, alsmede door de grondige herziening van de tekst kan deze vijfde druk weer jaren mee.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L.M. Bouter, M.C.J.M. van Dongen, G.A. Zielhuis
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031342624
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Beschrijving

Het standaardwerk voor epidemiologisch onderzoek in vele medische en paramedische opleidingen.

Binnen de gezondheidswetenschappen neemt de epidemiologie een steeds belangrijker plaats in. Deze methodologische discipline is namelijk onmisbaar bij intra– en extramuraal patiëntgebonden onderzoek, bij onderzoek dat is gericht op de volksgezondheid, bij gezondheidszorgonderzoek en bij het formuleren van beleid op al deze terreinen.

Epidemiologisch onderzoek weerspiegelt in zijn opzet de veelzijdigheid van het vakgebied. Zo zijn er niet alleen hoofdstukken opgenomen over het opzetten van epidemiologisch onderzoek, over de interpretatie van associatiematen en over de bedreigingen van de validiteit, maar is er ook aandacht voor diagnostiek, preventie en interventie. Nieuw in deze vijfde druk zijn de hoofdstukken 'Genetische epidemiologie' en 'Plotselinge uitbraken' als weerslag van de internationale ontwikkelingen in de afgelopen jaren. In alle hoofdstukken ligt het accent op de methodologische aspecten van het vakgebied.

Zoals de auteurs het zelf formuleren, was het boek 'na zeventien jaar en vier drukken aan een grote onderhoudsbeurt toe'. Door de toevoeging van casus en leerdoelen, alsmede door de grondige herziening van de tekst kan deze vijfde druk weer jaren mee.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L.M. Bouter, M.C.J.M. van Dongen, G.A. Zielhuis
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031342624
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99