Energiek en vitaal in de overgang

oost en west ontmoeten elkaar

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Gonnie van de Lang

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De overgang is zo'n periode, vol veranderingen en  kansen. Een fase die een nieuwe periode inluidt in het leven van een vrouw waarin grote lichamelijke en psychische veranderingen plaatsvinden. Een periode om nieuwe stappen te ondernemen en andere mogelijkheden  te ontdekken. De aandacht en energie die  in  voorgaande jaren gericht was op "moeder zijn"en "zorgen voor ", kan nu worden gericht op zelfontwikkeling, verrijking en bewustwording. Gebruik makend van  alle ervaringen en inzichten van de afgelopen jaren ontstaat een andere manier van kijken. De vrouw leert zo het oude los te laten en zich open te stellen voor het nieuwe. De overgang gaat veelal samen met gezondheidsklachten en onwennigheden. De Oosterse en Westerse geneeskunde kennen beiden veel remedies en hulpmiddelen om hiermee om te gaan of deze te verminderen. Dit boek biedt in het eerste deel een beschrijving en uitleg van enerzijds de Westerse ideeën over de overgang, de bijkomende klachten en de belangrijke rol van de hormonen hierin.  Anderzijds een kennismaking met de traditionele Chinese geneeskunde met  aspecten als yin en yang, de vitale basissubstanties, de vijf Chinese elementen en de Oosterse visie op overgangsklachten. Deel twee bevat praktische gezondheidsoefeningen die een positieve invloed hebben ter vermindering van overgangsklachten en verbetering van de  gezondheid van de vrouw. Als hulpmiddel hierbij worden de vijf Chinese elementen gebruikt, waarin oefeningen voor elk element met de daarbij behorende organen beschreven. Diverse hulpmiddelen, voedingsadviezen en praktische  tips worden behandeld. Energiek en vitaal in de overgang zorgt ervoor dat de vrouw zich gezonder en prettiger voelt in deze periode van haar leven. Zo ook wordt een goede en krachtige basis gelegd voor de vele jaren daarna.- 160 pagina's fullcolour- rijk geïllustreerd met kleurenfoto's - illustratieve tekeningen bij de lichaamsoefeningen- genaaid

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gonnie van de Lang
Uitgever
Bela Boek
ISBN
9789080911222
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Beschrijving

De overgang is zo'n periode, vol veranderingen en  kansen. Een fase die een nieuwe periode inluidt in het leven van een vrouw waarin grote lichamelijke en psychische veranderingen plaatsvinden. Een periode om nieuwe stappen te ondernemen en andere mogelijkheden  te ontdekken. De aandacht en energie die  in  voorgaande jaren gericht was op "moeder zijn"en "zorgen voor ", kan nu worden gericht op zelfontwikkeling, verrijking en bewustwording.
Gebruik makend van  alle ervaringen en inzichten van de afgelopen jaren ontstaat een andere manier van kijken. De vrouw leert zo het oude los te laten en zich open te stellen voor het nieuwe.
De overgang gaat veelal samen met gezondheidsklachten en onwennigheden. De Oosterse en Westerse geneeskunde kennen beiden veel remedies en hulpmiddelen om hiermee om te gaan of deze te verminderen.
Dit boek biedt in het eerste deel een beschrijving en uitleg van enerzijds de Westerse ideeën over de overgang, de bijkomende klachten en de belangrijke rol van de hormonen hierin.  Anderzijds een kennismaking met de traditionele Chinese geneeskunde met  aspecten als yin en yang, de vitale basissubstanties, de vijf Chinese elementen en de Oosterse visie op overgangsklachten.
Deel twee bevat praktische gezondheidsoefeningen die een positieve invloed hebben ter vermindering van overgangsklachten en verbetering van de  gezondheid van de vrouw. Als hulpmiddel hierbij worden de vijf Chinese elementen gebruikt, waarin oefeningen voor elk element met de daarbij behorende organen beschreven. Diverse hulpmiddelen, voedingsadviezen en praktische  tips worden behandeld.
Energiek en vitaal in de overgang zorgt ervoor dat de vrouw zich gezonder en prettiger voelt in deze periode van haar leven. Zo ook wordt een goede en krachtige basis gelegd voor de vele jaren daarna.
- 160 pagina's fullcolour
- rijk geïllustreerd met kleurenfoto's
- illustratieve tekeningen bij de lichaamsoefeningen
- genaaid

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gonnie van de Lang
Uitgever
Bela Boek
ISBN
9789080911222
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99