Elektrotechnisch meten

Prijs € 17,50

Uitverkocht

K.B. Klaassen

Paperback | Juli 1993 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Elektrotechnisch meten De elektrotechniek en met name de elektronica, heeft ons vele hulpmiddelen voor het meten opgeleverd. Daarnaast vormt de elektrotechniek ook zelf een uitgebreid toepassingsgebied voor het meten. Dit boek over elektrotechnisch meten stelt daarom beide categorie n aan de orde, dus zowel de elektrotechnische meetmiddelen als elektrotechnische metingen. Het doel van het boek is een zodanige behandeling van de grondslagen van het meten, dat, naast het verstrekken van de benodigde basiskennis, het inzicht in het meten wordt bevorderd. Het einddoel daarbij is het zelfstandig kunnen oplossen van allerlei meetproblemen. In dit boek is de aanpak van de vanouds sterk mechanisch en energie-technisch geori nteerde elektrotechnische meettechniek verlaten ten gunste van een meer systeemtechnisch geori nteerde aanpak. Na een korte samenvatting van de fundamenten van het vak (meettheorie) blijkt het voor kwantitatief meten nodig te zijn eenheden af te spreken (eenheden-stelsels). Om dit optimaal te kunnen meten (dit is: met de geringst mogelijke inspanning het gestelde doel bereiken) wordt een aantal alternatieve meetmethoden besproken. Een meting verschaft slechts een eindige zekerheid; er worden altijd fouten gemaakt. De foutentheorie bespreekt daarom de soorten fouten, foutenvoortplanting en foutenoorzaken . Een meetsysteem heeft een bepaalde structuur waarin verschillende functies voorkomen (transductie, signaalbewerking, indicatie en registratie). Deze meetfuncties worden in het hoofdstuk elektronische meetmiddelen besproken. Daarna komen de volledig elektronische meetsystemen aan de orde. Hierbij is een belangrijke plaats ingeruimd voor het automatisch meten met de computer, waarbij belangrijke zaken als bemonstering, multiplexing en 'aliasing' aan de orde komen. Inhoud: Ten geleide 1. Inleiding meten 2. Het meten van fysische grootheden 3. Meetmiddelen in de elektrotechniek 4. Elektronische meetsystemen Appendix Literatuur Index http://www.vssd.nl/hlf/elektro.html

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K.B. Klaassen
Uitgever
VSSD
ISBN
9789065620330
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1993
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Elektrotechnisch meten

De elektrotechniek en met name de elektronica, heeft ons vele hulpmiddelen voor het meten opgeleverd. Daarnaast vormt de elektrotechniek ook zelf een uitgebreid toepassingsgebied voor het meten.

Dit boek over elektrotechnisch meten stelt daarom beide categorie n aan de orde, dus zowel de elektrotechnische meetmiddelen als elektrotechnische metingen. Het doel van het boek is een zodanige behandeling van de grondslagen van het meten, dat, naast het verstrekken van de benodigde basiskennis, het inzicht in het meten wordt bevorderd. Het einddoel daarbij is het zelfstandig kunnen oplossen van allerlei meetproblemen.

In dit boek is de aanpak van de vanouds sterk mechanisch en energie-technisch geori nteerde elektrotechnische meettechniek verlaten ten gunste van een meer systeemtechnisch geori nteerde aanpak.

Na een korte samenvatting van de fundamenten van het vak (meettheorie) blijkt het voor kwantitatief meten nodig te zijn eenheden af te spreken (eenheden-stelsels). Om dit optimaal te kunnen meten (dit is: met de geringst mogelijke inspanning het gestelde doel bereiken) wordt een aantal alternatieve meetmethoden besproken.

Een meting verschaft slechts een eindige zekerheid; er worden altijd fouten gemaakt. De foutentheorie bespreekt daarom de soorten fouten, foutenvoortplanting en foutenoorzaken .

Een meetsysteem heeft een bepaalde structuur waarin verschillende functies voorkomen (transductie, signaalbewerking, indicatie en registratie). Deze meetfuncties worden in het hoofdstuk elektronische meetmiddelen besproken. Daarna komen de volledig elektronische meetsystemen aan de orde. Hierbij is een belangrijke plaats ingeruimd voor het automatisch meten met de computer, waarbij belangrijke zaken als bemonstering, multiplexing en 'aliasing' aan de orde komen.

Inhoud: Ten geleide 1. Inleiding meten 2. Het meten van fysische grootheden 3. Meetmiddelen in de elektrotechniek 4. Elektronische meetsystemen Appendix Literatuur Index

http://www.vssd.nl/hlf/elektro.html

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K.B. Klaassen
Uitgever
VSSD
ISBN
9789065620330
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1993
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99