EIQ Emotionele Intelligentie Questionaire scoreformulieren

3 formulieren sets à 25 formulieren

Prijs € 81,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Scholte, J.D. van der Ploeg

Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De emotionele intelligentie vormt een belangrijk deel van de intelligentie. Waar meestal alleen aandacht bestaat voor de cognitieve aspecten brengt de EIQ de sociaal-emotionele aspecten van de intelligentie aan het licht. De emotionele intelligentie is van groot belang voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jeugdigen. Uiteindelijk is het EIQ meer doorslaggevend voor een succesvolle ontwikkeling en ingroei in de samenleving dan het IQ.De EIQ-vragenlijst is ontworpen om naast het IQ vast te stellen in hoeverre jeugdigen van 9 tot en met 18 jaar emotioneel intelligent weten om te gaan met zichzelf, situaties en personen. Tekortkomingen in de emotionele intelligentie kunnen dankzij de EIQ-vragenlijst vroegtijdig worden opgespoord, maar ook sterke kanten kunnen in een vroeg stadium worden vastgesteld.De EIQ-vragenlijst is te gebruiken in het (speciaal) onderwijs, het voortgezet onderwijs, in de jeugdzorg en in de GGZ-jeugd. Ook professionele diagnostici op gemeentelijk niveau kunnen gebruik maken van de EIQ-vragenlijst.De EIQ-vragenlijst wordt ingevuld door de ouders of andere personen die de jeugdige goed kennen. Ook jeugdigen zelf kunnen een versie van de EIQ-vragenlijst invullen.Het EIQ is een onmisbaar gegeven om het mogelijke rendement van de cognitieve capaciteiten van jeugdigen (ofwel het IQ) te kunnen beschouwen in het licht van de sociaal-emotionele moge­lijkheden van de betreffende jeugdigen. Aanwezige beperkingen kunnen de basis vormen voor een gerichte training van de emotionele intelligentie. Dit zal jeugdigen de kans kunnen bieden om het aanwezige IQ-potentieel meer ten volle te benutten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Scholte, J.D. van der Ploeg
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804127
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De emotionele intelligentie vormt een belangrijk deel van de intelligentie. Waar meestal alleen aandacht bestaat voor de cognitieve aspecten brengt de EIQ de sociaal-emotionele aspecten van de intelligentie aan het licht. De emotionele intelligentie is van groot belang voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jeugdigen. Uiteindelijk is het EIQ meer doorslaggevend voor een succesvolle ontwikkeling en ingroei in de samenleving dan het IQ.

De EIQ-vragenlijst is ontworpen om naast het IQ vast te stellen in hoeverre jeugdigen van 9 tot en met 18 jaar emotioneel intelligent weten om te gaan met zichzelf, situaties en personen. Tekortkomingen in de emotionele intelligentie kunnen dankzij de EIQ-vragenlijst vroegtijdig worden opgespoord, maar ook sterke kanten kunnen in een vroeg stadium worden vastgesteld.

De EIQ-vragenlijst is te gebruiken in het (speciaal) onderwijs, het voortgezet onderwijs, in de jeugdzorg en in de GGZ-jeugd. Ook professionele diagnostici op gemeentelijk niveau kunnen gebruik maken van de EIQ-vragenlijst.

De EIQ-vragenlijst wordt ingevuld door de ouders of andere personen die de jeugdige goed kennen. Ook jeugdigen zelf kunnen een versie van de EIQ-vragenlijst invullen.

Het EIQ is een onmisbaar gegeven om het mogelijke rendement van de cognitieve capaciteiten van jeugdigen (ofwel het IQ) te kunnen beschouwen in het licht van de sociaal-emotionele moge­lijkheden van de betreffende jeugdigen. Aanwezige beperkingen kunnen de basis vormen voor een gerichte training van de emotionele intelligentie. Dit zal jeugdigen de kans kunnen bieden om het aanwezige IQ-potentieel meer ten volle te benutten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Scholte, J.D. van der Ploeg
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804127
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99