Een tweede paspoort

dubbele nationaliteit in de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland

Prijs € 43,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Betty de Hart

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hevige debatten in Nederland over dubbele nationaliteit niet uniek voor deze tijd, noch voor Nederland. Dubbele nationaliteit is in Nederland de laatste jaren onderwerp van hevig debat. De Hart laat in deze historische en internationaal vergelijkende studie zien dat dergelijke debatten niet uniek zijn voor deze tijd, noch voor Nederland. Een analyse van politieke debatten in de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland sinds 1945 leert dat dubbele nationaliteit soms wel en soms niet als probleem wordt gezien, afhankelijk van de context en de groep waarover gesproken wordt. De analyse wordt afgewisseld met interviews met immigranten, emigranten en leden van gemengde gezinnen over de soms zeer persoonlijke betekenis van dubbele nationaliteit. Aan bod komen onder meer discussies over dubbele nationaliteit van Japans-Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog, van Nederlandse emigranten in Zuid-Afrika in de jaren tachtig, en van moslims in de 'War on Terror' na 11 september 2001.- Betty de Hart is juriste en rechtssociologe. Zij is als universitair hoofddocent verbonden aan het Centrum voor Migratierecht en Instituut voor Rechtssociologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Betty de Hart
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089644442
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hevige debatten in Nederland over dubbele nationaliteit niet uniek voor deze tijd, noch voor Nederland.

Dubbele nationaliteit is in Nederland de laatste jaren onderwerp van hevig debat. De Hart laat in deze historische en internationaal vergelijkende studie zien dat dergelijke debatten niet uniek zijn voor deze tijd, noch voor Nederland.

Een analyse van politieke debatten in de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland sinds 1945 leert dat dubbele nationaliteit soms wel en soms niet als probleem wordt gezien, afhankelijk van de context en de groep waarover gesproken wordt.

De analyse wordt afgewisseld met interviews met immigranten, emigranten en leden van gemengde gezinnen over de soms zeer persoonlijke betekenis van dubbele nationaliteit. Aan bod komen onder meer discussies over dubbele nationaliteit van Japans-Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog, van Nederlandse emigranten in Zuid-Afrika in de jaren tachtig, en van moslims in de 'War on Terror' na 11 september 2001.

- Betty de Hart is juriste en rechtssociologe. Zij is als universitair hoofddocent verbonden aan het Centrum voor Migratierecht en Instituut voor Rechtssociologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Betty de Hart
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089644442
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99