Echo's van trauma

slachtoffers als daders, daders als slachtoffers

Prijs € 45,25

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Marijke Baljon, Renate Geuzinge

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het eerste boek in Nederland dat gehechtheid en trauma vanuit interpersoonlijk neurobiologisch perspectief begrijpelijk maakt.Het reguleren van destructieve impulsen is een centraal thema in de behandeling van zowel daders als slachtoffers van geweld. Er is wat dat betreft dan ook geen gemakkelijk onderscheid te maken tussen deze groepen. Tachtig procent van de vroeg getraumatiseerde patiënten (zowel daders als slachtoffers) heeft een gedesorganiseerde gehechtheid. De rode draad in Echo's van trauma is dan ook gehechtheid. De auteurs, therapeuten uit het forensische veld en de traumahulpverlening, bespreken neurowetenschappelijke inzichten en de recentste theorieën over gehechtheid, trauma en psychotherapie, en vertalen die op samenhangende wijze naar de praktijk van de behandeling van vroegkinderlijk trauma.Marijke Baljon is klinisch psycholoog, opleider, supervisor en leertherapeut in Groningen en was voorheen werkzaam bij het Top Referent Trauma Centrum van GGZ Drenthe. Renate Geuzinge is gz-psycholoog/psychotherapeut, opleider VPeP, supervisor en leertherapeut en werkzaam bij het Top Referent Trauma Centrum van GGZ Drenthe.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marijke Baljon, Renate Geuzinge
Uitgever
Boom
ISBN
9789024409051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Het eerste boek in Nederland dat gehechtheid en trauma vanuit interpersoonlijk neurobiologisch perspectief begrijpelijk maakt.

Het reguleren van destructieve impulsen is een centraal thema in de behandeling van zowel daders als slachtoffers van geweld. Er is wat dat betreft dan ook geen gemakkelijk onderscheid te maken tussen deze groepen. Tachtig procent van de vroeg getraumatiseerde patiënten (zowel daders als slachtoffers) heeft een gedesorganiseerde gehechtheid. De rode draad in Echo's van trauma is dan ook gehechtheid. De auteurs, therapeuten uit het forensische veld en de traumahulpverlening, bespreken neurowetenschappelijke inzichten en de recentste theorieën over gehechtheid, trauma en psychotherapie, en vertalen die op samenhangende wijze naar de praktijk van de behandeling van vroegkinderlijk trauma.

Marijke Baljon is klinisch psycholoog, opleider, supervisor en leertherapeut in Groningen en was voorheen werkzaam bij het Top Referent Trauma Centrum van GGZ Drenthe. Renate Geuzinge is gz-psycholoog/psychotherapeut, opleider VPeP, supervisor en leertherapeut en werkzaam bij het Top Referent Trauma Centrum van GGZ Drenthe.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marijke Baljon, Renate Geuzinge
Uitgever
Boom
ISBN
9789024409051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99