Zijn enige vrouw

Prijs € 22,00

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Peace Adzo Medie

Paperback | Juni 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Elikem en ik huwden in afwezigheid. Hij kwam niet naar onze bruiloft.’ Voor Afi Tekple, een jonge naaister, voelt het leven klein. Ze woont in een dorpje in Ghana met haar moeder, een weduwe, en brengt het merendeel van haar tijd door in het huis van haar oom Pious met diens vrouwen en kinderen. Een onverwacht huwelijksaanzoek van de rijke familie van Elikem Ganyo, een man die ze niet echt kent, lijkt daar verandering in te brengen. Ze zegt ‘ja’, maar ontdekt al snel dat Elikem niet de gedroomde partij is die hij leek. Hij stuurt een stand-in naar hun bruiloft en ze ontmoet hem pas weken na hun huwelijk, wanneer ze geïnstalleerd is in een luxeappartement in de hoofdstad Accra. Elikem is verliefd op een vrouw die is afgekeurd door zijn familie, die hoopt dat Afi hem op andere gedachten zal brengen. Maar uiteindelijk is het Accra waaraan Afi haar hart verliest – de stad die haar een leven van onafhankelijkheid biedt dat ze nooit voor zichzelf had durven dromen. Een debuutroman vol intelligentie en humor voor lezers van Chimamanda Ngozi Adichie en Candice CartyWilliams. Zijn enige vrouw is het verhaal van een ontembare en herkenbare heldin die laat zien wat het betekent om een vrouw te zijn in een wereld die constant verandert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peace Adzo Medie
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789464014365
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

‘Elikem en ik huwden in afwezigheid. Hij kwam niet naar onze bruiloft.’

Voor Afi Tekple, een jonge naaister, voelt het leven klein. Ze woont in een dorpje in Ghana met haar moeder, een weduwe, en brengt het merendeel van haar tijd door in het huis van haar oom Pious met diens vrouwen en kinderen. Een onverwacht huwelijksaanzoek van de rijke familie van Elikem Ganyo, een man die ze niet echt kent, lijkt daar verandering in te brengen.

Ze zegt ‘ja’, maar ontdekt al snel dat Elikem niet de gedroomde partij is die hij leek. Hij stuurt een stand-in naar hun bruiloft en ze ontmoet hem pas weken na hun huwelijk, wanneer ze geïnstalleerd is in een luxeappartement in de hoofdstad Accra. Elikem is verliefd op een vrouw die is afgekeurd door zijn familie, die hoopt dat Afi hem op andere gedachten zal brengen.

Maar uiteindelijk is het Accra waaraan Afi haar hart verliest – de stad die haar een leven van onafhankelijkheid biedt dat ze nooit voor zichzelf had durven dromen.

Een debuutroman vol intelligentie en humor voor lezers van Chimamanda Ngozi Adichie en Candice CartyWilliams. Zijn enige vrouw is het verhaal van een ontembare en herkenbare heldin die laat zien wat het betekent om een vrouw te zijn in een wereld die constant verandert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peace Adzo Medie
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789464014365
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99