Rusland - land dat anders wil zijn

Vijfentwintig jaar van binnenuit

Prijs € 22,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Gijs Kessler

Paperback | Mei 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1991 zette Gijs Kessler voor het eerst voet op Russische bodem. De Sovjet-Unie was uiteen aan het vallen. Rusland hoopte vurig nu een normaal land te kunnen worden, met alle zegeningen van de moderne beschaving die men zich daarbij voorstelde. Het gevoel van belofte dat in de lucht hing en de vrienden die hij er maakte deden hem terugkeren. Hij verdiepte zich in de geschiedenis van het land, vond er zijn liefde en ging er wonen. Dit boek gaat over zijn ervaringen in een land dat altijd anders wil zijn – anders dan andere, maar ook anders dan het is, rechtvaardiger, welvarender, invloedrijker en vooral hoopvoller.Waarom bracht de verandering niet wat de Russen ervan verwachtten? Wat bracht het wel? In dit verslag van een tijdperk maakt Gijs Kessler de balans op. Hij koppelt hierbij inzichten uit eigen onderzoek en dat van anderen aan persoonlijke waarneming en aan de verhalen die hij optekende uit de monden van de vele mensen die hij in vijfentwintig jaar Rusland leerde kennen.Gijs Kessler (1969), verbonden aan het IISG te Amsterdam, is een vooraanstaand specialist op het gebied van de sociale en economische geschiedenis van Rusland. Van 2002 tot 2016 woonde hij in Moskou, waar hij naast zijn werk voor het IISG lesgaf aan het prestigieuze bachelorprogramma van de New Economic School.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gijs Kessler
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044650327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

In 1991 zette Gijs Kessler voor het eerst voet op Russische bodem. De Sovjet-Unie was uiteen aan het vallen. Rusland hoopte vurig nu een normaal land te kunnen worden, met alle zegeningen van de moderne beschaving die men zich daarbij voorstelde. Het gevoel van belofte dat in de lucht hing en de vrienden die hij er maakte deden hem terugkeren. Hij verdiepte zich in de geschiedenis van het land, vond er zijn liefde en ging er wonen. Dit boek gaat over zijn ervaringen in een land dat altijd anders wil zijn – anders dan andere, maar ook anders dan het is, rechtvaardiger, welvarender, invloedrijker en vooral hoopvoller.
Waarom bracht de verandering niet wat de Russen ervan verwachtten? Wat bracht het wel? In dit verslag van een tijdperk maakt Gijs Kessler de balans op. Hij koppelt hierbij inzichten uit eigen onderzoek en dat van anderen aan persoonlijke waarneming en aan de verhalen die hij optekende uit de monden van de vele mensen die hij in vijfentwintig jaar Rusland leerde kennen.
Gijs Kessler (1969), verbonden aan het IISG te Amsterdam, is een vooraanstaand specialist op het gebied van de sociale en economische geschiedenis van Rusland. Van 2002 tot 2016 woonde hij in Moskou, waar hij naast zijn werk voor het IISG lesgaf aan het prestigieuze bachelorprogramma van de New Economic School.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gijs Kessler
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044650327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 23,99
  • 22,99
  • 20,00
  • 21,99
  • 23,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 22,95
  • 27,99
  • 22,00