Familielexicon (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Natalia Ginzburg

EPUB met digitaal watermerk | December 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Familielexicon brengt Natalia Ginzburg haar Italiaanse familie tot leven. Ze beschrijft het geassimileerd-Joodse milieu van Turijn waarin ze opgroeide in de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw. Ze staat stil bij de routines en rituelen, grappen en beledigingen die het familieleven kenmerken en schetst een intiem portret van haar ouders.Haar vader Giuseppe Levi, een Joodse wetenschapper, gaat geheel op in zijn werk en zijn wandelmanie. Hij leeft op gespannen voet met zijn blijmoedige, van oorsprong katholieke vrouw Lidia – toch kan hij niet zonder haar. Samen staan ze aan het hoofd van een huis vol vrienden, discussies en activiteiten, boeken en politiek. Terwijl hun kinderen opgroeien tegen de achtergrond van het Italië van Mussolini, verandert het huis van Levi steeds meer in een bolwerk tegen het fascisme.Familielexicon, een hoogtepunt in het rijke œuvre van Natalia Ginzburg, verschijnt hier in een nieuwe vertaling van Jan van der Haar. Deze uitgave is voorzien van een inleiding door Cesare Segre, een uitgebreide kroniek door Domenico Scarpa en een nawoord van Cesare Garboli.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Natalia Ginzburg
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789038812779
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2023
Bestandsgrootte
408861 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
234

Beschrijving

In Familielexicon brengt Natalia Ginzburg haar Italiaanse familie tot leven. Ze beschrijft het geassimileerd-Joodse milieu van Turijn waarin ze opgroeide in de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw. Ze staat stil bij de routines en rituelen, grappen en beledigingen die het familieleven kenmerken en schetst een intiem portret van haar ouders.

Haar vader Giuseppe Levi, een Joodse wetenschapper, gaat geheel op in zijn werk en zijn wandelmanie. Hij leeft op gespannen voet met zijn blijmoedige, van oorsprong katholieke vrouw Lidia – toch kan hij niet zonder haar. Samen staan ze aan het hoofd van een huis vol vrienden, discussies en activiteiten, boeken en politiek. Terwijl hun kinderen opgroeien tegen de achtergrond van het Italië van Mussolini, verandert het huis van Levi steeds meer in een bolwerk tegen het fascisme.


Familielexicon, een hoogtepunt in het rijke œuvre van Natalia Ginzburg, verschijnt hier in een nieuwe vertaling van Jan van der Haar. Deze uitgave is voorzien van een inleiding door Cesare Segre, een uitgebreide kroniek door Domenico Scarpa en een nawoord van Cesare Garboli.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Natalia Ginzburg
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789038812779
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2023
Bestandsgrootte
408861 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
234

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99