Duurzame inzetbaarheid Leerboek

Prijs € 57,25

Niet beschikbaar

Goris Burggraaf

Paperback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Overheid, werkgevers en werknemers moeten meer investeren in duurzame inzetbaarheid van werknemers om langer doorwerken te stimuleren en mogelijk te maken. Daarvoor moet er anders gekeken worden naar de loopbaan van werknemers. Er zal tijdig en méér geïnvesteerd moeten worden in bij- en omscholing van (oudere) werknemers, zodat werknemers ook later in hun carrière makkelijker van baan kunnen wisselen.Er gaat wettelijk geregeld worden dat werkgevers én werknemers werk maken van het 'duurzaam inzetbaar' houden van werknemers. Dat kan bijvoorbeeld door werknemers standaard periodieke bij- en omscholing aan te bieden en mensen die hun werk niet meer vol dreigen te houden tijdig voor te bereiden op een andere baan, zowel binnen als buiten het eigen bedrijf. Nog meer dan tot nu toe is de noodzaak aanwezig van de inzet van belangrijke (personeels-) instrumenten, zoals:strategisch human resource beleid, loopbaanbeleid, competentiemanagement, levensfasebewust personeelsbeleid, arbeidsomstandighedenbeleid, verzuimbeleid en vitaliteitbeleid c.q. gezondheidsmanagement.In dit leerboek komen al deze aspecten aan de orde, met daarbij mogelijke voorbeelden voor het opzetten van het daarbij behorende beleid en waarnodig verwijzingen naar naslagwerken en internetsites. De bedoeling daarbij is dat het een handzaam instrument is voor degene die zich bezig houden met personeel en organisatie, communicatie, medezeggenschap, veiligheid en gezondheid. Is tevens een uitstekend hulpmiddel bij opleidingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Goris Burggraaf
Uitgever
Gelling Publishing
ISBN
9789078440390
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Beschrijving

Overheid, werkgevers en werknemers moeten meer investeren in duurzame inzetbaarheid van werknemers om langer doorwerken te stimuleren en mogelijk te maken. Daarvoor moet er anders gekeken worden naar de loopbaan van werknemers. Er zal tijdig en méér geïnvesteerd moeten worden in bij- en omscholing van (oudere) werknemers, zodat werknemers ook later in hun carrière makkelijker van baan kunnen wisselen.

Er gaat wettelijk geregeld worden dat werkgevers én werknemers werk maken van het 'duurzaam inzetbaar' houden van werknemers. Dat kan bijvoorbeeld door werknemers standaard periodieke bij- en omscholing aan te bieden en mensen die hun werk niet meer vol dreigen te houden tijdig voor te bereiden op een andere baan, zowel binnen als buiten het eigen bedrijf. Nog meer dan tot nu toe is de noodzaak aanwezig van de inzet van belangrijke (personeels-) instrumenten, zoals:
strategisch human resource beleid, loopbaanbeleid, competentiemanagement, levensfasebewust personeelsbeleid, arbeidsomstandighedenbeleid, verzuimbeleid en vitaliteitbeleid c.q. gezondheidsmanagement.

In dit leerboek komen al deze aspecten aan de orde, met daarbij mogelijke voorbeelden voor het opzetten van het daarbij behorende beleid en waarnodig verwijzingen naar naslagwerken en internetsites. De bedoeling daarbij is dat het een handzaam instrument is voor degene die zich bezig houden met personeel en organisatie, communicatie, medezeggenschap, veiligheid en gezondheid. Is tevens een uitstekend hulpmiddel bij opleidingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Goris Burggraaf
Uitgever
Gelling Publishing
ISBN
9789078440390
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99