Differentieren is te leren!

omgaan met verschillen in het voortgezet onderwijs

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Meike Berben, Mirjam van Teeseling

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lang is gedacht dat differentiëren in het voortgezet onderwijs niet nodig is. leerlingen gaan na de basisschool immers al naar diverse schooltypes. Maar veel docenten weten inmiddels beter: er zijn wel degelijk verschillen tussen leerlingen in één klas, bijvoorbeeld in prestatie, motivatie of leervoorkeur.Hoe stemt u af op die verschillen en hoe haalt u het maximale uit uw leerlingen? Dit praktische boek geeft handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiatie in uw lessen vorm en inhoud te geven. De auteurs beschrijven toegankelijk en concreet hoe u differentiëert in instructie, leerstof en leertijd. Ook is er aandacht voor leervoorkeuren, toetsing en differentiatie schoolbreed.Dit boek maakt duidelijk dat differentiëren in het voortgezet onderwijs - hoe ingewikkeld soms ook - écht mogelijk is. Als u de kunst van het differentiëren eenmaal verstaat, draagt u bij aan betere leeropbrengsten en vergroot u de kansen van al uw leerlingen. Ervaringen van docenten die differentiëren:"Ik heb meer tijd voor de leerlingen die het echt nodig hebben.""Ik ben minder moe na het geven van mijn lessen.""De leerlingen zijn actief en enthousiast!""De leerlingen zijn meer taakgericht bezig."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Meike Berben, Mirjam van Teeseling
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065086570
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Lang is gedacht dat differentiëren in het voortgezet onderwijs niet nodig is. leerlingen gaan na de basisschool immers al naar diverse schooltypes. Maar veel docenten weten inmiddels beter: er zijn wel degelijk verschillen tussen leerlingen in één klas, bijvoorbeeld in prestatie, motivatie of leervoorkeur.

Hoe stemt u af op die verschillen en hoe haalt u het maximale uit uw leerlingen? Dit praktische boek geeft handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiatie in uw lessen vorm en inhoud te geven. De auteurs beschrijven toegankelijk en concreet hoe u differentiëert in instructie, leerstof en leertijd. Ook is er aandacht voor leervoorkeuren, toetsing en differentiatie schoolbreed.

Dit boek maakt duidelijk dat differentiëren in het voortgezet onderwijs - hoe ingewikkeld soms ook - écht mogelijk is. Als u de kunst van het differentiëren eenmaal verstaat, draagt u bij aan betere leeropbrengsten en vergroot u de kansen van al uw leerlingen.

Ervaringen van docenten die differentiëren:
"Ik heb meer tijd voor de leerlingen die het echt nodig hebben."
"Ik ben minder moe na het geven van mijn lessen."
"De leerlingen zijn actief en enthousiast!"
"De leerlingen zijn meer taakgericht bezig."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Meike Berben, Mirjam van Teeseling
Uitgever
CPS Uitgeverij
ISBN
9789065086570
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99