Did water kill the cows ?

the distribution and democratisation of risk, responsibility and liability in a Dutch agricultural controversy on water pollution and cattle sickness

Prijs € 47,95

Uitverkocht

Ruth M. Mourik

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit proefschrift geeft een overzicht van nieuwe risico's als gevolg van de co-evolutie van de maatschappij en technologie, waar tegenwoordig de moderne samenlevingen worden steeds vaker geconfronteerd worden.Van 1975 tot heden hebben meer dan driehonderd Nederlandse melkveehouders ervaren hoe vee dat ernstige gezondheidsproblemen kunnen krijgen. Deze problemen werden in verband gebracht met vervuild oppervlaktewater, maar de wetenschap was niet in staat om een oorzakelijk verband tussen de watervervuiling en het vee ziekte vast te stellen. Dergelijke wetenschappelijke onzekerheid gaat gepaard met onzerheid hoe te bepalen wie, in wetenschappelijk, politiek en juridisch opzicht, verantwoordelijk gehouden moet worden voor de situatie. In dit proefschrift wordt de felle controverse bestudeerd tussen de melkveehouders, overheden, wetenschappers en verzekeringsmaatschappijen, om vast te stellen hoe er wordt gereageerd wanneer de samenleving wordt geconfronteerd met deze nieuwe risico's en de bijbehorende wetenschappelijke onzekerheid.Ruth Mourik (Parijs 1973) behaalde haar Masters-graad in Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam in 1996. In 1997 ontving ze een Cum Laude-Masters-graad in Science Society and Technology Studies aan de Universiteit van Maastricht. Van 1997 tot 2003 was zij masterstudent aan de Universiteit Maastricht, Faculteit der Cultuurwetenschappen, Faculteit Technologie en Samenleving Studies. Momenteel onderzoekt zij energietransitie- en innovatievraagstukken op het Policy Studies Department van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ruth M. Mourik
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789085550013
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
257

Beschrijving

Dit proefschrift geeft een overzicht van nieuwe risico's als gevolg van de co-evolutie van de maatschappij en technologie, waar tegenwoordig de moderne samenlevingen worden steeds vaker geconfronteerd worden.

Van 1975 tot heden hebben meer dan driehonderd Nederlandse melkveehouders ervaren hoe vee dat ernstige gezondheidsproblemen kunnen krijgen. Deze problemen werden in verband gebracht met vervuild oppervlaktewater, maar de wetenschap was niet in staat om een oorzakelijk verband tussen de watervervuiling en het vee ziekte vast te stellen.
Dergelijke wetenschappelijke onzekerheid gaat gepaard met onzerheid hoe te bepalen wie, in wetenschappelijk, politiek en juridisch opzicht, verantwoordelijk gehouden moet worden voor de situatie. In dit proefschrift wordt de felle controverse bestudeerd tussen de melkveehouders, overheden, wetenschappers en verzekeringsmaatschappijen, om vast te stellen hoe er wordt gereageerd wanneer de samenleving wordt geconfronteerd met deze nieuwe risico's en de bijbehorende wetenschappelijke onzekerheid.

Ruth Mourik (Parijs 1973) behaalde haar Masters-graad in Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam in 1996. In 1997 ontving ze een Cum Laude-Masters-graad in Science Society and Technology Studies aan de Universiteit van Maastricht. Van 1997 tot 2003 was zij masterstudent aan de Universiteit Maastricht, Faculteit der Cultuurwetenschappen, Faculteit Technologie en Samenleving Studies. Momenteel onderzoekt zij energietransitie- en innovatievraagstukken op het Policy Studies Department van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ruth M. Mourik
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789085550013
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
257

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99