Deskundig hulpverlenen (e-Book)

een model, methoden en vaardigheden

Prijs € 31,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Gerard Egan

EPUB met Adobe DRM | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Betreft een e-Book met DRM beveiliging met aparte installatie instructie.

Beschrijving

Gerard Egan presenteert een hulpverleningsmodel middels welke cli nten leren problemen effectiever aan te pakken, hun mogelijkheden beter te ontwikkelen en kansen te benutten. Hij onderscheidt drie fasen in het hulpverleningsproces, te weten: Fase I: identificeren en verhelderen van probleemsituaties, Fase II: stellen van doeleinden, het ontwikkelen van een aantrekkelijk scenario, Fase III: helpen strategie n te ontwikkelen om doelen te bereiken. De auteur bespreekt de communicatievaardigheden die nodig zijn voor effectieve hulpverlening. Hij laat zien hoe cli nten hun doelen kunnen kiezen en vorm kunnen geven. Hij benadrukt de noodzaak van het verbinden van planning met actie en vice versa. Hij gaat daarbij in op de obstakels die actie in de weg kunnen staan en hij laat zien hoe die obstakels overwonnen kunnen worden. Inmiddels is dit de achtste, gewijzigde druk van het boek dat al jaren een belangrijke plaats inneemt in het hoger beroepsonderwijs. Het heeft talloze hulpverleners de weg gewezen hoe cli nten te leren zichzelf beter te helpen in het dagelijkse leven. 8e druk

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerard Egan
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023245742
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
964876 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
530

Beschrijving

Gerard Egan presenteert een hulpverleningsmodel middels welke cli nten leren problemen effectiever aan te pakken, hun mogelijkheden beter te ontwikkelen en kansen te benutten.

Hij onderscheidt drie fasen in het hulpverleningsproces, te weten:

Fase I: identificeren en verhelderen van probleemsituaties,

Fase II: stellen van doeleinden, het ontwikkelen van een aantrekkelijk scenario,

Fase III: helpen strategie n te ontwikkelen om doelen te bereiken.

De auteur bespreekt de communicatievaardigheden die nodig zijn voor effectieve hulpverlening. Hij laat zien hoe cli nten hun doelen kunnen kiezen en vorm kunnen geven. Hij benadrukt de noodzaak van het verbinden van planning met actie en vice versa. Hij gaat daarbij in op de obstakels die actie in de weg kunnen staan en hij laat zien hoe die obstakels overwonnen kunnen worden.

Inmiddels is dit de achtste, gewijzigde druk van het boek dat al jaren een belangrijke plaats inneemt in het hoger beroepsonderwijs. Het heeft talloze hulpverleners de weg gewezen hoe cli nten te leren zichzelf beter te helpen in het dagelijkse leven.

8e druk

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerard Egan
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023245742
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
964876 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
530

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99