Dementie op jonge leeftijd

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Annemie Janssens, Marjolein de Vugt

Paperback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dementie is geen ziekte die alleen ouderen treft'Voor ons is alles te vroeg. Ik voel me een jonge weduwe wiens partner nog leeft.''15.000 Nederlanders zijn dement op jonge leeftijd.'In België en Nederland wonen naar schatting 25.000 jonge mensen met dementie, datbetekent dat maar liefst 100.000 personen op een of andere manier in aanraking komen met dementie op jonge leeftijd. Over dementie op oudere leeftijd bestaat veel lectuur, maar bij jongere mensen (jonger dan 65 jaar) blijft de nood aan informatie en erkenning als aparte groep bestaan. Het boek biedt antwoorden en informatie die aan deze nood tegemoet komen, zowel voor mensen die nog maar pas geconfronteerd worden met de ziekte, als voor zij die er al langere tijd mee te maken hebben.Speelt in op het gebrek aan informatie over dementie bij jongere mensen. Inclusief de nieuwste wetenschappelijke inzichten, toegankelijk toegelicht. Unieke Vlaams-Nederlandse SamenwerkingAnnemie Janssens is licentiate klinische psychologie en werkt bij het expertisecentrumdementie Memo en bij het woon- en zorgcentrum De Wingerd in Leuven. Zij heeft ruime ervaring met jongdementie en begeleidt het praatcafé jongdementie in Leuven.Marjolein de Vugt is werkzaam als coördinator van het Alzheimer Centrum Limburg (Universiteit Maastricht). In 2007 is ze als hoofdonderzoeker begonnen aan de 'Needyd' -Needs in Young Onset Dementia- studie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annemie Janssens, Marjolein de Vugt
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401409377
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Dementie is geen ziekte die alleen ouderen treft

'Voor ons is alles te vroeg. Ik voel me een jonge weduwe wiens partner nog leeft.'
'15.000 Nederlanders zijn dement op jonge leeftijd.'

In België en Nederland wonen naar schatting 25.000 jonge mensen met dementie, dat
betekent dat maar liefst 100.000 personen op een of andere manier in aanraking komen met dementie op jonge leeftijd. Over dementie op oudere leeftijd bestaat veel lectuur, maar bij jongere mensen (jonger dan 65 jaar) blijft de nood aan informatie en erkenning als aparte groep bestaan. Het boek biedt antwoorden en informatie die aan deze nood tegemoet komen, zowel voor mensen die nog maar pas geconfronteerd worden met de ziekte, als voor zij die er al langere tijd mee te maken hebben.

Speelt in op het gebrek aan informatie over dementie bij jongere mensen. Inclusief de nieuwste wetenschappelijke inzichten, toegankelijk toegelicht. Unieke Vlaams-Nederlandse Samenwerking

Annemie Janssens is licentiate klinische psychologie en werkt bij het expertisecentrum
dementie Memo en bij het woon- en zorgcentrum De Wingerd in Leuven. Zij heeft ruime ervaring met jongdementie en begeleidt het praatcafé jongdementie in Leuven.
Marjolein de Vugt is werkzaam als coördinator van het Alzheimer Centrum Limburg (Universiteit Maastricht). In 2007 is ze als hoofdonderzoeker begonnen aan de 'Needyd' -Needs in Young Onset Dementia- studie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annemie Janssens, Marjolein de Vugt
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401409377
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99