De winterkoning

Prijs € 16,99
Download direct dit luisterboek

Bernard Cornwell

MP3 | Augustus 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In ‘’De Winterkoning’’ wordt de wereldberoemde legende van koning Arthur nieuw leven ingeblazen...

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Cornwell
Uitgever
SAGA Egmont
ISBN
9788728418680
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Augustus 2023
Bestandsgrootte
793 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In ‘’De Winterkoning’’ wordt de wereldberoemde legende van koning Arthur nieuw leven ingeblazen.

In het koninkrijk Dumnonia dreigt grote chaos wanneer kroonprins Mordred in een veldslag met de Saxen om het leven komt. Alle ogen zijn nu gericht op Norwenna, de zwangere vrouw van de overleden prins. Wanneer zij bevalt van een zoon, vernoemd naar zijn vader, wordt een select groepje voogden aangewezen. Maar zijn deze wel te vertrouwen?

Het verhaal volgt Derfel, een voormalige krijger die nu door het leven gaat als monnik. In een reeks flashbacks vertelt Derfel over hoe hij als kind geadopteerd werd door Merlijn en vervolgens in dienst stond van de bekende koning Arthur die ten strijde trok om zijn neefje Mordred te beschermen.

Cornwells schrijfstijl staat bekend om zijn levendige veldslag-scenes en aandacht voor historische details, en "De Winterkoning" is daar geen uitzondering op. Deze eerste roman uit de reeks ''De Kronieken van de Krijgsheren'' wordt geprezen om zijn realistische portrettering van het leven in Groot-Brittannië tijdens de donkere middeleeuwen en zijn boeiende personages. Het wordt beschouwd als een van de beste Arthuriaanse romans ooit geschreven en is een must-read voor liefhebbers van historische fictie en epische verhalen over heldendom en avontuur.





Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Cornwell
Uitgever
SAGA Egmont
ISBN
9788728418680
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Augustus 2023
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99