De weg van tai chi

de weg van tai chi

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Yves Verbeeck

Hardback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Via duidelijke uitleg aan de hand van eenvoudige schema’s en met bijna 200 heldere foto’s neemt dit boek je mee door fundamentele principes zoals ontspanning, houding, ademhaling, stretching en ontspannen bewegen. Het opvolgen van de richtlijnen zet de deur open naar de onuitputtelijke bron van energie die in ieder van ons verscholen licht. Yves Verbeeck is Licentiaat in de Kinesitherapie sinds 1989. Hij volgde de opleiding tot Master in Relaxatie en Stressbegeleiding. Tijdens deze opleiding kwam hij in contact met tai chi, een eeuwenoude bewegingsvorm die diepgaande principes in zich draagt. Er ging een deur open. Hij bestudeerde de Chinese denkwijze en volgde een opleiding tot Chinese Manuele Therapeut. In de volgende 20 jaar volgde hij talloze sessies, workshops, cursussen en oefende letterlijk duizenden uren. Hij belichaamt steeds meer deze principes. Hij ervaart de zachte kracht, de volle ontspanning en de beweeglijke stabiliteit. Het is zijn wens om deze principes toegankelijk te maken voor iedereen op elk moment van de dag.Dankzij tai chi werd ik er mij van bewust dat ik toch nog altijd veel spanning zet op sommige plaatsen in mijn lichaam, zélfs in een ontspannen toestand zoals yoga. Tai chi laat je helemààl ontspannen en door deze volledige ontspanning kan je ook een krachtig lichaam opbouwen, mede omdat bij de uitademing je de ingeademende energie kan vastzetten in het lichaam. Ik zou een oproep willen doen aan scholen om in de turnles ook aandacht te willen schenken aan tai chi èn aan (top)sporters dat ze hun lichaam even krachtig kunnen maken door deze bewuste en positieve Oosterse bewegingstechniek.  Gina De Groote, Change+De weg van tai chi: een weg, geschreven vanuit vele jaren ervaring en kennis, opengelegd voor iedereen die zijn weg naar welzijn wil verbreden en verbeteren. Rita Geerts, Les BarreauRuim 40 jaar heb ik gesport en bewogen vanuit westers denken. Ook als therapeut zijn mijn behandelingen ruimschoots op westerse leest geschoeid. Vijf jaar geleden heeft tai chi voor mij een nieuwe wereld geopend. De oefeningen lijken zacht, maar ze zijn echter heel sterk doordat men leert bewegen vanuit energetische kracht, die in en rondom ons aanwezig is. Het mooie is dat men dit kan integreren in het dagelijks denken en doen. Het evolueren in deze bewegingsvorm en filosofie is eindeloos en maakt het daardoor enorm boeiend. Een aanrader indien men zich wil verrijken. De Deckker Walter, Osteopaat D.O.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yves Verbeeck
Uitgever
AGORA / YIN BOOKS
ISBN
9789081038768
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Beschrijving

Via duidelijke uitleg aan de hand van eenvoudige schema’s en met bijna 200 heldere foto’s neemt dit boek je mee door fundamentele principes zoals ontspanning, houding, ademhaling, stretching en ontspannen bewegen. Het opvolgen van de richtlijnen zet de deur open naar de onuitputtelijke bron van energie die in ieder van ons verscholen licht.

Yves Verbeeck is Licentiaat in de Kinesitherapie sinds 1989. Hij volgde de opleiding tot Master in Relaxatie en Stressbegeleiding. Tijdens deze opleiding kwam hij in contact met tai chi, een eeuwenoude bewegingsvorm die diepgaande principes in zich draagt. Er ging een deur open.

Hij bestudeerde de Chinese denkwijze en volgde een opleiding tot Chinese Manuele Therapeut. In de volgende 20 jaar volgde hij talloze sessies, workshops, cursussen en oefende letterlijk duizenden uren. Hij belichaamt steeds meer deze principes. Hij ervaart de zachte kracht, de volle ontspanning en de beweeglijke stabiliteit. Het is zijn wens om deze principes toegankelijk te maken voor iedereen op elk moment van de dag.

Dankzij tai chi werd ik er mij van bewust dat ik toch nog altijd veel spanning zet op sommige plaatsen in mijn lichaam, zélfs in een ontspannen toestand zoals yoga. Tai chi laat je helemààl ontspannen en door deze volledige ontspanning kan je ook een krachtig lichaam opbouwen, mede omdat bij de uitademing je de ingeademende energie kan vastzetten in het lichaam.
Ik zou een oproep willen doen aan scholen om in de turnles ook aandacht te willen schenken aan tai chi èn aan (top)sporters dat ze hun lichaam even krachtig kunnen maken door deze bewuste en positieve Oosterse bewegingstechniek.
 
Gina De Groote, Change+

De weg van tai chi: een weg, geschreven vanuit vele jaren ervaring en kennis, opengelegd voor iedereen die zijn weg naar welzijn wil verbreden en verbeteren.
Rita Geerts, Les Barreau

Ruim 40 jaar heb ik gesport en bewogen vanuit westers denken. Ook als therapeut zijn mijn behandelingen ruimschoots op westerse leest geschoeid. Vijf jaar geleden heeft tai chi voor mij een nieuwe wereld geopend. De oefeningen lijken zacht, maar ze zijn echter heel sterk doordat men leert bewegen vanuit energetische kracht, die in en rondom ons aanwezig is. Het mooie is dat men dit kan integreren in het dagelijks denken en doen. Het evolueren in deze bewegingsvorm en filosofie is eindeloos en maakt het daardoor enorm boeiend. Een aanrader indien men zich wil verrijken.
De Deckker Walter, Osteopaat D.O.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yves Verbeeck
Uitgever
AGORA / YIN BOOKS
ISBN
9789081038768
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99