De weg naar excellent leiderschap

Prijs € 28,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Anja Hilgers, Charlotte Staats

Hardback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat kan je doen om het beste uit je team te halen? Om dit te onderzoeken legden de auteurs aan ruim 150 medewerkers de volgende vragen voor. Welke leidinggevende kreeg jou en je team ooit tot excellente prestaties? Wat deed die leidinggevende concreet waardoor mensen meer presteerden dan ze ooit gedacht hadden? Wat deed diegene anders dan een 'gewone' leidinggevende?De auteurs spraken vervolgens met die leidinggevenden die met hun mensen buitengewone doelen bereiken. Zo komen onder andere Renée Jones, SG van Buitenlandse Zaken, Kiki Stiemer-Hermus, directielid van Ahold en Marit Maij, Tweede Kamerlid aan bod, maar ook minder bekende leidinggevenden die achter de schermen unieke prestaties leveren. Je leest hoe zij te werk gaan en wordt zo gestimuleerd om morgen al nieuwe acties te ondernemen.Excellente leidinggevenden onderscheiden zich op vijf thema's van anderen.* Starten met een stevige basis* Benutten verschillen* Creëren echte betrokkenheid* Stimuleren eigenaarschap* Focussen op teamresultaatDeze onderwerpen worden uitgebreid toegelicht, zodat je de kennis en ervaring van andere leiders kunt inzetten in je eigen rol. Dit boek houdt je een spiegel voor en nodigt je uit te onderzoeken wat voor jou en je team werkt. Door inspirerende voorbeelden en praktische tools kom je erachter hoe je het resultaat van je organisatie enorm vergroot door je medewerkers te laten schitteren.AuteursAnja Hilgers werkt als adviseur en trainer vanuit haar bureau Hilgers Consultancy-Partner in Leren & Ontwikkelen en richt zich op het versterken van de performancevan medewerkers, leidinggevenden en teams. Zij begeleidt leiderschapstrajecten en talentprogramma's binnen profit en non-profit organisaties.Charlotte Staats is senior adviseur Leren en Ontwikkelen bij de Academie voor Internationale Betrekkingen van Buitenlandse Zaken. Zij legt zich toe op het ontwikkelen van online groepstrainingen voor medewerkers en leidinggevenden. Daarnaast heeft zij haar eigen trainingsbureau Bright-Now. Zij stelt mensen in staat hun beste denkkracht aan te boren en productief in te zetten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anja Hilgers, Charlotte Staats
Uitgever
Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen
ISBN
9789462720589
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat kan je doen om het beste uit je team te halen? Om dit te onderzoeken legden de auteurs aan ruim 150 medewerkers de volgende vragen voor. Welke leidinggevende kreeg jou en je team ooit tot excellente prestaties? Wat deed die leidinggevende concreet waardoor mensen meer presteerden dan ze ooit gedacht hadden? Wat deed diegene anders dan een 'gewone' leidinggevende?

De auteurs spraken vervolgens met die leidinggevenden die met hun mensen buitengewone doelen bereiken. Zo komen onder andere Renée Jones, SG van Buitenlandse Zaken, Kiki Stiemer-Hermus, directielid van Ahold en Marit Maij, Tweede Kamerlid aan bod, maar ook minder bekende leidinggevenden die achter de schermen unieke prestaties leveren. Je leest hoe zij te werk gaan en wordt zo gestimuleerd om morgen al nieuwe acties te ondernemen.

Excellente leidinggevenden onderscheiden zich op vijf thema's van anderen.
* Starten met een stevige basis
* Benutten verschillen
* Creëren echte betrokkenheid
* Stimuleren eigenaarschap
* Focussen op teamresultaat

Deze onderwerpen worden uitgebreid toegelicht, zodat je de kennis en ervaring van andere leiders kunt inzetten in je eigen rol. Dit boek houdt je een spiegel voor en nodigt je uit te onderzoeken wat voor jou en je team werkt. Door inspirerende voorbeelden en praktische tools kom je erachter hoe je het resultaat van je organisatie enorm vergroot door je medewerkers te laten schitteren.

Auteurs
Anja Hilgers werkt als adviseur en trainer vanuit haar bureau Hilgers Consultancy-Partner in Leren & Ontwikkelen en richt zich op het versterken van de performance
van medewerkers, leidinggevenden en teams. Zij begeleidt leiderschapstrajecten en talentprogramma's binnen profit en non-profit organisaties.

Charlotte Staats is senior adviseur Leren en Ontwikkelen bij de Academie voor Internationale Betrekkingen van Buitenlandse Zaken. Zij legt zich toe op het ontwikkelen van online groepstrainingen voor medewerkers en leidinggevenden. Daarnaast heeft zij haar eigen trainingsbureau Bright-Now. Zij stelt mensen in staat hun beste denkkracht aan te boren en productief in te zetten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anja Hilgers, Charlotte Staats
Uitgever
Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen
ISBN
9789462720589
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99