De vijf Joodse feestrollen

Hooglied, Ruth, Klaagliederen, Prediker , Esther

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Luisterboek | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De vijf Joodse feestrollen: Hooglied, Ruth, Klaagliederen, Prediker, EstherDoor Bart Luppes en Alejandra Theus, Jetty Mathurin, Lineke Rijxman, Jeroen Willems en Tamar van den Dop, ingeleid door rabbijn Menno ten Brink en dominee Carel ter Linden. De vijf Joodse 'feestrollen', die ook in het christendom bekend zijn, spelen een belangrijke rol in de Joodse religie en horen bij specifieke Joodse feestdagen. Het Hooglied leest men tijdens Pesach (Pasen). Het verhaal over Ruth hoort bij Sjavoeot (het Wekenfeest) en Klaagliederen worden voorgelezen op de negende dag van de elfde maand. Dit is een tragische dag in de Joodse geschiedenis: zowel de eerste als de tweede Joodse tempel werden op deze dag verwoest. Prediker beluistert men op Soekot (het Loofhuttenfeest) en Esther wordt gelezen bij Poerim (het Lotenfeest).In samenwerking met de NCRV en het Nederlands Bijbelgenootschap worden deze teksten op meeslepende wijze voorgelezen door bekende acteurs. Rabbijn Menno ten Brink en dominee Carel ter Linden zorgen voor een inleiding bij elke feestrol. Zo luistert u niet alleen naar deze prachtige, indrukwekkende eeuwenoude vertellingen, maar krijgt u ook uitleg over de achtergrond van deze teksten en de plek die zij in het Jodendom en het Christendom innemen.Met muziekfragmenten uit Ya Shemcha, gecomponeerd door Louis Lewandowski (1821-1894), uitgevoerd op piano en fluit.Inhoud: 3 cd's * totale luisterduur: ca. 160 minuten

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
LuisterWijs
ISBN
9789491224102
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De vijf Joodse feestrollen:
Hooglied, Ruth, Klaagliederen, Prediker, Esther

Door Bart Luppes en Alejandra Theus, Jetty Mathurin, Lineke Rijxman, Jeroen Willems en Tamar van den Dop, ingeleid door rabbijn Menno ten Brink en dominee Carel ter Linden.

De vijf Joodse 'feestrollen', die ook in het christendom bekend zijn, spelen een belangrijke rol in de Joodse religie en horen bij specifieke Joodse feestdagen. Het Hooglied leest men tijdens Pesach (Pasen). Het verhaal over Ruth hoort bij Sjavoeot (het Wekenfeest) en Klaagliederen worden voorgelezen op de negende dag van de elfde maand. Dit is een tragische dag in de Joodse geschiedenis: zowel de eerste als de tweede Joodse tempel werden op deze dag verwoest. Prediker beluistert men op Soekot (het Loofhuttenfeest) en Esther wordt gelezen bij Poerim (het Lotenfeest).

In samenwerking met de NCRV en het Nederlands Bijbelgenootschap worden deze teksten op meeslepende wijze voorgelezen door bekende acteurs. Rabbijn Menno ten Brink en dominee Carel ter Linden zorgen voor een inleiding bij elke feestrol. Zo luistert u niet alleen naar deze prachtige, indrukwekkende eeuwenoude vertellingen, maar krijgt u ook uitleg over de achtergrond van deze teksten en de plek die zij in het Jodendom en het Christendom innemen.


Met muziekfragmenten uit Ya Shemcha, gecomponeerd door Louis Lewandowski (1821-1894), uitgevoerd op piano en fluit.



Inhoud: 3 cd's * totale luisterduur: ca. 160 minuten

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
LuisterWijs
ISBN
9789491224102
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99