De vader van de moderne neurowetenschap (e-Book)

Santiago Ramón y Cajal en het verhaal van het neuron

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Benjamin Ehrlich

EPUB met digitaal watermerk | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het fascinerende verhaal van een Nobelprijswinnende wetenschapper én dat van onze hersenen Eind negentiende eeuw legde een Spaanse wetenschapper van bescheiden komaf – Santiago Ramón y Cajal – de basis voor de moderne neurowetenschap. Met zijn ontdekking van de neurondoctrine en gedetailleerde anatomische tekeningen gaf hij een revolutionaire nieuwe kijk op het menselijk brein, waarvoor hij in 1906 de Nobelprijs ontving. Cajal deed voor onze kennis van de hersenen wat Galileo en Sir Isaac Netwon deden voor onze kennis van de natuurkunde. En toch kennen maar weinig mensen zijn naam. In deze alomvattende biografie brengt Benjamin Ehrlich daar verandering in. Vol verve neemt hij ons mee in Cajals leven en zijn wetenschappelijke zoektocht naar het neuron. Daarmee vertelt Ehrlich niet alleen het verhaal van een van de grootste wetenschappers van de negentiende eeuw, maar ook dat van onze hersenen. In combinatie met Cajals originele en baanbrekende anatomische tekeningen is dit het definitieve standaardwerk over de grondlegger van de moderne neurowetenschap. Benjamin Ehrlich is auteur en redacteur van New England Review. In 2016 verscheen van zijn hand The Dreams of Santiago Ramón y Cajal, een vertaling van Cajals droomdagboeken, uitgegeven door Oxford University Press.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Benjamin Ehrlich
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000363056
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
4462313 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Het fascinerende verhaal van een Nobelprijswinnende wetenschapper én dat van onze hersenen

Eind negentiende eeuw legde een Spaanse wetenschapper van bescheiden komaf – Santiago Ramón y Cajal – de basis voor de moderne neurowetenschap. Met zijn ontdekking van de neurondoctrine en gedetailleerde anatomische tekeningen gaf hij een revolutionaire nieuwe kijk op het menselijk brein, waarvoor hij in 1906 de Nobelprijs ontving. Cajal deed voor onze kennis van de hersenen wat Galileo en Sir Isaac Netwon deden voor onze kennis van de natuurkunde. En toch kennen maar weinig mensen zijn naam.

In deze alomvattende biografie brengt Benjamin Ehrlich daar verandering in. Vol verve neemt hij ons mee in Cajals leven en zijn wetenschappelijke zoektocht naar het neuron. Daarmee vertelt Ehrlich niet alleen het verhaal van een van de grootste wetenschappers van de negentiende eeuw, maar ook dat van onze hersenen. In combinatie met Cajals originele en baanbrekende anatomische tekeningen is dit het definitieve standaardwerk over de grondlegger van de moderne neurowetenschap.

Benjamin Ehrlich is auteur en redacteur van New England Review. In 2016 verscheen van zijn hand The Dreams of Santiago Ramón y Cajal, een vertaling van Cajals droomdagboeken, uitgegeven door Oxford University Press.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Benjamin Ehrlich
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000363056
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
4462313 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99