De tentoonstelling

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Theo de Feijter, Theo de Feyter

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schilder Theo de Feyter neemt ons mee op een erudiete reis door kunst en geschiedenis. De reis begint bij een tentoonstelling van stadsgezichten in de bekende Amsterdamse galerie Petit. De tentoonstelling brengt ons op vreemde en onbekende plaatsen zoals de Romeinse geheugenpaleizen van Cicero en Quintilianus, het zeventiende-eeuwse rariteitenkabinet van Levinus Vincent in Haarlem en de negentiende-eeuwse Teekenschool in de tuin van het Rijksmuseum. We maken een val in de afgrond aan de hand van de Zwitserse psychiater en alpinist Albert Heim en we aanschouwen het punt waar­in de wereld volgens Jorge Luis Borges samenkomt. Na deze reis zie je de tentoonstelling met andere ogen. De tekst is tevens een kennismaking met het werk van tien hedendaagse realistische kunste­naars, gespecialiseerd in het tekenen en ­schilderen van landschappen en stadsgezichten naar de natuur. Paul Gorter, Lau Heidendael, Dirck Nab, Bert Osinga, Joanna Quispel, Wende­lien Schönfeld, Kris Spinhoven, Janneke Tan­gelder, Alex Verduyn den Boer en de schrij­­ver van de tekst Theo de Feyter exposeren elk jaar als groep in Galerie Petit onder de titel ‘Locatie: Amsterdam’.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Theo de Feijter, Theo de Feyter
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789490913144
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Schilder Theo de Feyter neemt ons mee op een erudiete reis door kunst en geschiedenis. De reis begint bij een tentoonstelling van stadsgezichten in de bekende Amsterdamse galerie Petit. De tentoonstelling brengt ons op vreemde en onbekende plaatsen zoals de Romeinse geheugenpaleizen van Cicero en Quintilianus, het zeventiende-eeuwse rariteitenkabinet van Levinus Vincent in Haarlem en de negentiende-eeuwse Teekenschool in de tuin van het Rijksmuseum. We maken een val in de afgrond aan de hand van de Zwitserse psychiater en alpinist Albert Heim en we aanschouwen het punt waar­in de wereld volgens Jorge Luis Borges samenkomt. Na deze reis zie je de tentoonstelling met andere ogen.


De tekst is tevens een kennismaking met het werk van tien hedendaagse realistische kunste­naars, gespecialiseerd in het tekenen en ­schilderen van landschappen en stadsgezichten naar de natuur. Paul Gorter, Lau Heidendael, Dirck Nab, Bert Osinga, Joanna Quispel, Wende­lien Schönfeld, Kris Spinhoven, Janneke Tan­gelder, Alex Verduyn den Boer en de schrij­­ver van de tekst Theo de Feyter exposeren elk jaar als groep in Galerie Petit onder de titel ‘Locatie: Amsterdam’.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Theo de Feijter, Theo de Feyter
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789490913144
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 22,95
  • 21,99
  • 22,00
  • 22,99
  • 18,99
  • 17,50
  • 22,99
  • 15,00
  • 24,99