De stuurman van het lot

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Rick Vermunt

Paperback | Maart 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 34 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Dagmar Karlsson is een taalhistoricus aan de Universiteit van Stockholm, die zich specialiseert in de noordse talen. Ze is een intelligente, onafhankelijke vrouw, die over een scherpe tong beschikt waarmee ze poogt zich in een door mannen gedomineerde wereld te redden. Op een veiling komt ze met de financiële hulp van de bibliothecaris van de Nationale- en Universiteitsbibliotheek van Reykjavik in het bezit van de tot dan onbekende in de oude Futhark, runentekens, opgetekende vijfde codex van de IJslandse monnik Snorri Sturluson. De voorwaarde die aan deze cofinanciering verbonden wordt is dat de universiteit van Reykjavik een wetenschapper stuurt om de codex gezamenlijk op zijn echtheid te onderzoeken. Deze afgevaardigde, Gunnar Gudmundson een vermaard talenwonder met grote kennis van de oude runen, brengt een stenen tablet met zich mee dat hij van zijn baas, die onder de naam Nál Farbáuti Laufey door het leven gaat, gekregen heeft. Nál Farbáuti en Gunnar houden er een verborgen agenda op na: zij willen de codex gebruiken om de runentekens op het tablet te kunnen ontcijferen.Wat Gunnar niet beseft is dat hijzelf ook wordt gebruikt. Nál Farbáuti wil de runensteen gebruiken voor een duister doel, namelijk de apocalypse, en daar heeft hij Dagmar en Gunnar bij nodig. Wat volgt is de klassieke strijd tussen goed en kwaad in een wereld die niet van ons is, of toch wel?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rick Vermunt
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087592547
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
484

Beschrijving

Dagmar Karlsson is een taalhistoricus aan de Universiteit van Stockholm, die zich specialiseert in de noordse talen. Ze is een intelligente, onafhankelijke vrouw, die over een scherpe tong beschikt waarmee ze poogt zich in een door mannen gedomineerde wereld te redden.
Op een veiling komt ze met de financiële hulp van de bibliothecaris van de Nationale- en Universiteitsbibliotheek van Reykjavik in het bezit van de tot dan onbekende in de oude Futhark, runentekens, opgetekende vijfde codex van de IJslandse monnik Snorri Sturluson.
De voorwaarde die aan deze cofinanciering verbonden wordt is dat de universiteit van Reykjavik een wetenschapper stuurt om de codex gezamenlijk op zijn echtheid te onderzoeken.
Deze afgevaardigde, Gunnar Gudmundson een vermaard talenwonder met grote kennis van de oude runen, brengt een stenen tablet met zich mee dat hij van zijn baas, die onder de naam Nál Farbáuti Laufey door het leven gaat, gekregen heeft.
Nál Farbáuti en Gunnar houden er een verborgen agenda op na: zij willen de codex gebruiken om de runentekens op het tablet te kunnen ontcijferen.
Wat Gunnar niet beseft is dat hijzelf ook wordt gebruikt. Nál Farbáuti wil de runensteen gebruiken voor een duister doel, namelijk de apocalypse, en daar heeft hij Dagmar en Gunnar bij nodig. Wat volgt is de klassieke strijd tussen goed en kwaad in een wereld die niet van ons is, of toch wel?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rick Vermunt
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087592547
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
484

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99