De rafelranden van Europa

Prijs € 25,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ivo van de Wijdeven

Paperback | Januari 2016 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De nieuwe voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, zei bij zijn aantreden dat Europa z’n grenzen moet verdedigen: ‘Politics has returned to Europe, history is back.’ Van de Russische president Vladimir Poetin wordt gezegd dat hij ‘negentiende-eeuwse politiek’ bedrijft. Begrippen als ‘invloedssfeer’ en ‘machtsbalans’ zijn terug van weggeweest. Geopolitiek staat weer volop in de belangstelling. Hoe zit het eigenlijk met die grenzen van Europa? Europa grenst aan Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en dan zijn er nog vele, vele binnengrenzen. Al deze grenzen zijn aan verandering onderhevig geweest. Sommige nog steeds. Hoe bedreef men geopolitiek in de negentiende eeuw en daarvoor? Wat zijn de langere lijnen die je kunt trekken? In hoeverre zijn de drijfveren van de spelers op het Europese toneel al eeuwenoud? Zitten grensconflicten in het dna van de wereldkaart? In De rafelranden van Europa plaatst Ivo van de Wijdeven actuele onderwerpen in een historische context. Hij vertelt het verhaal achter het nieuws dat de lezer dagelijks voorgeschoteld krijgt in kranten en televisiejournaal. Ivo van de Wijdeven (1979) is politiek analist. Hij schrijft historische artikelen voor Geschiedenis Magazine en Historisch Nieuwsblad over uiteenlopende onderwerpen als de drijfveren van het Russische imperialisme, de Eerste Anglo-Afghaanse Oorlog (1839-1842), de Iraans-Amerikaanse relatie sinds 1953 en het hervormingsbeleid van Deng Xiaoping. Artikelen die actuele ontwikkelingen in een historische context plaatsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ivo van de Wijdeven
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000347421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

De nieuwe voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, zei bij zijn aantreden dat Europa z’n grenzen moet verdedigen: ‘Politics has returned to Europe, history is back.’ Van de Russische president Vladimir Poetin wordt gezegd dat hij ‘negentiende-eeuwse politiek’ bedrijft. Begrippen als ‘invloedssfeer’ en ‘machtsbalans’ zijn terug van weggeweest. Geopolitiek staat weer volop in de belangstelling.

Hoe zit het eigenlijk met die grenzen van Europa? Europa grenst aan Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en dan zijn er nog vele, vele binnengrenzen. Al deze grenzen zijn aan verandering onderhevig geweest. Sommige nog steeds. Hoe bedreef men geopolitiek in de negentiende eeuw en daarvoor? Wat zijn de langere lijnen die je kunt trekken? In hoeverre zijn de drijfveren van de spelers op het Europese toneel al eeuwenoud? Zitten grensconflicten in het dna van de wereldkaart?

In De rafelranden van Europa plaatst Ivo van de Wijdeven actuele onderwerpen in een historische context. Hij vertelt het verhaal achter het nieuws dat de lezer dagelijks voorgeschoteld krijgt in kranten en televisiejournaal.

Ivo van de Wijdeven (1979) is politiek analist. Hij schrijft historische artikelen voor Geschiedenis Magazine en Historisch Nieuwsblad over uiteenlopende onderwerpen als de drijfveren van het Russische imperialisme, de Eerste Anglo-Afghaanse Oorlog (1839-1842), de Iraans-Amerikaanse relatie sinds 1953 en het hervormingsbeleid van Deng Xiaoping. Artikelen die actuele ontwikkelingen in een historische context plaatsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ivo van de Wijdeven
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000347421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99