De prijs van geluk

Prijs € 22,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Ruben Gowricharn

Paperback | September 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Net als vele andere Surinamers vertrekt Kamla halverwege de jaren zeventig met haar man en drie kinderen naar Den Haag. Ze integreert moeiteloos in de Haagse Hindostaanse gemeenschap en in de Nederlandse samenleving, met buurvrouw Marijke als belangrijke levensgids. Ook het gezin ontwikkelt zich succesvol: haar kinderen volgen allemaal een hogere opleiding, verzelfstandigen zich en blijven trouw hun ouders opzoeken. Maar dit succes heeft een prijs. Hoe ziet deze prijs eruit? En wie betaalt de rekening? Deze epische roman over vervreemding en verlies vertelt Kamla’s verhaal, dat niet beperkt is tot migranten. Het stelt een weinig besproken worsteling met culturele identiteit en gezinscohesie aan de orde, die gepaard gaat met een verwarrende kluwen van trots en verdriet, blijdschap en teleurstelling, voldoening en schuldgevoel. Deze historisch en antropologisch onderbouwde vertelling brengt taboes voor het voetlicht die iedereen, ongeacht afkomst, aangaat. Ruben Gowricharn is hoogleraar Indiase diaspora studies aan de Vrije Universiteit. Daarvoor was hij hoogleraar sociale cohesie en transnationale studies aan de universiteit van Tilburg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ruben Gowricharn
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463387279
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Beschrijving

Net als vele andere Surinamers vertrekt Kamla halverwege de jaren zeventig met haar man en drie kinderen naar Den Haag. Ze integreert moeiteloos in de Haagse Hindostaanse gemeenschap en in de Nederlandse samenleving, met buurvrouw Marijke als belangrijke levensgids. Ook het gezin ontwikkelt zich succesvol: haar kinderen volgen allemaal een hogere opleiding, verzelfstandigen zich en blijven trouw hun ouders opzoeken. Maar dit succes heeft een prijs. Hoe ziet deze prijs eruit? En wie betaalt de rekening? Deze epische roman over vervreemding en verlies vertelt Kamla’s verhaal, dat niet beperkt is tot migranten. Het stelt een weinig besproken worsteling met culturele identiteit en gezinscohesie aan de orde, die gepaard gaat met een verwarrende kluwen van trots en verdriet, blijdschap en teleurstelling, voldoening en schuldgevoel. Deze historisch en antropologisch onderbouwde vertelling brengt taboes voor het voetlicht die iedereen, ongeacht afkomst, aangaat.

Ruben Gowricharn is hoogleraar Indiase diaspora studies aan de Vrije Universiteit. Daarvoor was hij hoogleraar sociale cohesie en transnationale studies aan de universiteit van Tilburg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ruben Gowricharn
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463387279
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
276

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99