De Pensioenwe, bekeken vanuit de praktijk

pensoen helder en duidelijk zekergesteld

Prijs € 39,00

Uitverkocht

M.M. Zweers

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een gegarandeerd pensioen, wie wil dat niet. Pensioenen worden in oofdzaak in de arbeidsvoorwaardelijke sfeer opgebouwd. Aan premies voor arbeidspensioenen in de tweede pijler werd begin deze eeuw jaarlijks zo’n 16 miljard euro uitgegeven. Veel geld in een wereld die voortdurend in beweging is. De wijzigingen als gevolg van nieuwe fiscale wetgeving en diverse gelijke behan-delingsvoorschriften nog niet te boven gekomen, mag u nu beginnen aan de Pensioenwet. Een wet die de, sinds 1954 geldende Pensioen – en Spaarfondsenwet vervangt. Transparantie, toezicht en toegang zijn de speerpunten in de nieuwe wet. Het waarborgen van de positie van de deelnemer en zijn pensioen staat daarin central.De advisering over arbeidspensioenen is er bij alle complexe regelgeving niet eenvoudiger op geworden. In deze uitgave wordt op praktische wijze aangegeven wat de impact van de Pensioenwet is op de pensioen-praktijk. Het gaat in op de nadere eisen die daarin worden gesteld en de wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie. Kortom een handige leidraad voor u als adviseur.Mr. Marianne M. Zweers (1962) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksunuversiteit Utrecht en heeft daarna kennis en ervarung in de pensioenfondsenwereld opgedaan. Sinds 1993 werkt zij als pensioenjutist bij het Fortis ASR Advieshuteau Fiscale en Juridische Zaken. Momenteel adviseert zij als Beleidsadviseur Pensioenen diverse stakeholders over relevante ontwikkelingen in weten regelgeving op het gebied van pensioenen in de arbeidsvoorwaardelijke sfeer.Zij is medeauteur van ‘het Handboek Pensioenen’ en van het boek ‘Pensioenrecht, tekst & commentaar.’ Tevens is zij lid van de redactieraad van het blad Pensioenadvies, van de Beroepscommissie van de Stichting Examens Financi Dienstverlening en van diverse commissies van het verbond van Verzekeraars, waaronder de Commissie Pensioenwetgeving.Marianne Zweers spreekt regelmatig op seminars. Ook geeft zij opleidingen en presentaties en schrijft zij geregeld in (vak) bladen over uiteenlopende pensioenitems

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.M. Zweers
Uitgever
Kluwer
ISBN
9789013042771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

Een gegarandeerd pensioen, wie wil dat niet. Pensioenen worden in oofdzaak in de arbeidsvoorwaardelijke sfeer opgebouwd. Aan premies voor arbeidspensioenen in de tweede pijler werd begin deze eeuw jaarlijks zo’n 16 miljard euro uitgegeven. Veel geld in een wereld die voortdurend in beweging is. De wijzigingen als gevolg van nieuwe fiscale wetgeving en diverse gelijke behan-delingsvoorschriften nog niet te boven gekomen, mag u nu beginnen aan de Pensioenwet. Een wet die de, sinds 1954 geldende Pensioen – en Spaarfondsenwet vervangt. Transparantie, toezicht en toegang zijn de speerpunten in de nieuwe wet. Het waarborgen van de positie van de deelnemer en zijn pensioen staat daarin central.
De advisering over arbeidspensioenen is er bij alle complexe regelgeving niet eenvoudiger op geworden. In deze uitgave wordt op praktische wijze aangegeven wat de impact van de Pensioenwet is op de pensioen-praktijk. Het gaat in op de nadere eisen die daarin worden gesteld en de wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie. Kortom een handige leidraad voor u als adviseur.
Mr. Marianne M. Zweers (1962) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksunuversiteit Utrecht en heeft daarna kennis en ervarung in de pensioenfondsenwereld opgedaan. Sinds 1993 werkt zij als pensioenjutist bij het Fortis ASR Advieshuteau Fiscale en Juridische Zaken. Momenteel adviseert zij als Beleidsadviseur Pensioenen diverse stakeholders over relevante ontwikkelingen in weten regelgeving op het gebied van pensioenen in de arbeidsvoorwaardelijke sfeer.
Zij is medeauteur van ‘het Handboek Pensioenen’ en van het boek ‘Pensioenrecht, tekst & commentaar.’ Tevens is zij lid van de redactieraad van het blad Pensioenadvies, van de Beroepscommissie van de Stichting Examens Financi Dienstverlening en van diverse commissies van het verbond van Verzekeraars, waaronder de Commissie Pensioenwetgeving.Marianne Zweers spreekt regelmatig op seminars. Ook geeft zij opleidingen en presentaties en schrijft zij geregeld in (vak) bladen over uiteenlopende pensioenitems

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.M. Zweers
Uitgever
Kluwer
ISBN
9789013042771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99