De onzichtbare dochter

Dahabo heeft haar hele leven vergeefs gehunkerd naar de liefde van haar moeder. Op volwassen leeftijd gaat ze de confrontatie met het verleden aan en reist af naar Somalie

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Zahra Abdi Hersi, Dominique Prins

Paperback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eén liefdevolle blik van haar moeder, dat is waar de kleine Dahabo naar hunkert. Alles heeft ze er voor over. Maar in plaats daarvan is Dahabo in de ogen van haar moeder helemaal niets waard. Als Dahabo op een dag wordt opgehaald door haar oma, verheugt ze zich op een spannend uitstapje. Dat pakt echter anders uit; Dahabo blijkt voor drie jaar naar het platteland te zijn gestuurd door haar moeder, om een tante te helpen met geiten hoeden. Het meisje is dan vijf jaar oud. Op achtjarige leeftijd keert Dahabo terug bij haar ouders, omdat ze besneden moet worden. Een ingrijpende gebeurtenis met verstrekkende gevolgen. Maar Dahabo weigert zich neer te leggen bij de vele ongeschreven wetten en regels die in Somalië gelden voor meisjes en vrouwen. Ze wil haar eigen keuzes maken en doet dat dan ook, met alle gevolgen van dien. Wanneer ze vlucht voor de burgeroorlog belandt Dahabo met haar gezin in Nederland. Eindelijk voelt ze zich ergens thuis. Ze maakt zich al snel verdienstelijk als tolk in het vluchtelingencentrum waar ze verblijft, en is vastbesloten iets van haar leven te maken. Er is echter één vraag die haar altijd is blijven achtervolgen: waarom heeft mijn moeder me nooit gezien als haar dochter? Wat is er mis met mij? Op volwassen leeftijd gaat Dahabo de confrontatie aan. Ze reist terug naar Mogadishu, waar ze haar moeder ontmoet. Zahra Abdi Hersi (1966) werd geboren in Mogadishu, Somalië. Daar werkte zij onder andere als verslaggeefster voor het Somalische persbureau SONNA (Somali National News Agency). Ook schreef zij columns voor een nationaal dagblad. In 1991 vluchtte Zahra met haar gezin voor de Somalische burgeroorlog. Via Egypte kwam ze in Nederland terecht. Hier werkt Zahra bij het Internationaal Vrouwen Centrum op de vertaalafdeling, is ze tolk voor Vluchtelingenwerk en trainer voor vluchtelingen. Ze schreef twee boeken, Mijn herinneringen doen pijn en Mijn vrouw-zijn ontnomen, over de ingrijpende gevolgen van vrouwenbesnijdenis. In 2004 ontving ze de emancipatieprijs van de gemeente Den Helder. Zahra is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Zahra Abdi Hersi, Dominique Prins
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038920191
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Beschrijving

Eén liefdevolle blik van haar moeder, dat is waar de kleine Dahabo naar hunkert. Alles heeft ze er voor over. Maar in plaats daarvan is Dahabo in de ogen van haar moeder helemaal niets waard. Als Dahabo op een dag wordt opgehaald door haar oma, verheugt ze zich op een spannend uitstapje. Dat pakt echter anders uit; Dahabo blijkt voor drie jaar naar het platteland te zijn gestuurd door haar moeder, om een tante te helpen met geiten hoeden. Het meisje is dan vijf jaar oud.
Op achtjarige leeftijd keert Dahabo terug bij haar ouders, omdat ze besneden moet worden. Een ingrijpende gebeurtenis met verstrekkende gevolgen. Maar Dahabo weigert zich neer te leggen bij de vele ongeschreven wetten en regels die in Somalië gelden voor meisjes en vrouwen. Ze wil haar eigen keuzes maken en doet dat dan ook, met alle gevolgen van dien.

Wanneer ze vlucht voor de burgeroorlog belandt Dahabo met haar gezin in Nederland. Eindelijk voelt ze zich ergens thuis. Ze maakt zich al snel verdienstelijk als tolk in het vluchtelingencentrum waar ze verblijft, en is vastbesloten iets van haar leven te maken.

Er is echter één vraag die haar altijd is blijven achtervolgen: waarom heeft mijn moeder me nooit gezien als haar dochter? Wat is er mis met mij? Op volwassen leeftijd gaat Dahabo de confrontatie aan. Ze reist terug naar Mogadishu, waar ze haar moeder ontmoet.

Zahra Abdi Hersi (1966) werd geboren in Mogadishu, Somalië. Daar werkte zij onder andere als verslaggeefster voor het Somalische persbureau SONNA (Somali National News Agency). Ook schreef zij columns voor een nationaal dagblad. In 1991 vluchtte Zahra met haar gezin voor de Somalische burgeroorlog. Via Egypte kwam ze in Nederland terecht. Hier werkt Zahra bij het Internationaal Vrouwen Centrum op de vertaalafdeling, is ze tolk voor Vluchtelingenwerk en trainer voor vluchtelingen. Ze schreef twee boeken, Mijn herinneringen doen pijn en Mijn vrouw-zijn ontnomen, over de ingrijpende gevolgen van vrouwenbesnijdenis. In 2004 ontving ze de emancipatieprijs van de gemeente Den Helder.

Zahra is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Zahra Abdi Hersi, Dominique Prins
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038920191
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99