De ontsnapping van de natuur

Een nieuwe kijk op kennis

Prijs € 24,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Thomas Oudman, Theunis Piersma

Paperback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stippen in de verte. Wat zijn dat? Het zijn kanoeten. Onderweg naar Mauritanië, maar nu op zoek naar eten op het wad. Nieuwe vragen: waarom naar Mauritanië? Waar komen ze vandaan? Wat zoeken ze in de modder? Als er één wetenschap is die meer vragen stelt dan beantwoordt, dan is het wel de biologie. Elke nieuwe ontdekking maakt het leven onbekender, complexer en fascinerender. Hoe meer kennis, hoe meer vragen. Voor onze kenniseconomie zijn de antwoorden uit biologische kennis vaak als een knik in een tuinslang. En dat wordt alleen maar erger van al die nieuwe vragen. Kun je nog een plan uitvoeren als je niet weet wat het aanricht? Dit boek is een ontdekkingsreis door de complexiteit van de natuur. Een lange tocht die begint bij trekvogels, van de geulen en platen van onze eigen Waddenzee naar de tropische wadvlaktes in West-Afrika. In die wildernis vinden we nieuwe kennis, en dus nieuwe, betere vragen. Het gaat over onze verwondering over de natuur – inclusief de natuur van de mens – die we dankzij noest wetenschappelijk werk steeds beter leren begrijpen. Over het fabeltje van de genen die eigenschappen coderen. Over de evolutie van schoonheid en liefde. De dynamiek van seksisme en racisme. Over de gevaren van landbouw met oogkleppen, van efficiënte visserij, en van windmolens als zogenaamde oplossing. Over de waarde van een individu, over de waarde van een ecosysteem.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thomas Oudman, Theunis Piersma
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Stippen in de verte. Wat zijn dat? Het zijn kanoeten. Onderweg naar Mauritanië, maar nu op zoek naar eten op het wad. Nieuwe vragen: waarom naar Mauritanië? Waar komen ze vandaan? Wat zoeken ze in de modder?

Als er één wetenschap is die meer vragen stelt dan beantwoordt, dan is het wel de biologie. Elke nieuwe ontdekking maakt het leven onbekender, complexer en fascinerender. Hoe meer kennis, hoe meer vragen.
Voor onze kenniseconomie zijn de antwoorden uit biologische kennis vaak als een knik in een tuinslang. En dat wordt alleen maar erger van al die nieuwe vragen. Kun je nog een plan uitvoeren als je niet weet wat het aanricht? Dit boek is een ontdekkingsreis door de complexiteit van de natuur. Een lange tocht die begint bij trekvogels, van de geulen en platen van onze eigen Waddenzee naar de tropische wadvlaktes in West-Afrika. In die wildernis vinden we nieuwe kennis, en dus nieuwe, betere vragen.
Het gaat over onze verwondering over de natuur – inclusief de natuur van de mens – die we dankzij noest wetenschappelijk werk steeds beter leren begrijpen. Over het fabeltje van de genen die eigenschappen coderen. Over de evolutie van schoonheid en liefde. De dynamiek van seksisme en racisme. Over de gevaren van landbouw met oogkleppen, van efficiënte visserij, en van windmolens als zogenaamde oplossing. Over de waarde van een individu, over de waarde van een ecosysteem.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thomas Oudman, Theunis Piersma
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025308438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99