De ondernemingsraad en arbeidsvoorwaarden

Prijs € 52,17

Uitverkocht

J.H.J. van den Hurk

Paperback | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel ondernemingsraden hebben met arbeidsvoorwaarden van doen. In veel gevallen omdat in de cao ruimte is gemaakt voor eigen beleid in de onderneming. Soms ook omdat er geen cao van toepassing is en de OR optreedt als onderhandelingspartij namens de werknemers.Arbeidsvoorwaarden vormen een boeiend, maar lastig werkterrein. Voor werknemers liggen veranderingen in hun arbeidsvoorwaarden gevoelig. Hun arbeidsvoorwaarden vormen immers de tastbare waardering van de werkgever voor hun arbeid. De OR die optreedt als arbeidsvoorwaardenonderhandelaar zal dan ook merken dat de achterban alerter is dan gebruikelijk. De OR kan, mits hij het spel goed speelt, zich daardoor een stevige positie verwerven.WAT KUNT U IN DIT BOEK VERWACHTENCentraal in dit boek staat het begrip 'speelruimte'. Daarmee wordt aangeduid welke regelingen op ondernemingsniveau mogelijk zijn. De speelruimte wordt bepaald door de wet en de cao. Daarnaast komen de formele bevoegdheden van de OR, de wenselijkheid van aanvullende afspraken met de werkgever en de wenselijke omgang met werkgever en de collega-werknemers aan bod. Tenslotte wordt een aantal arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen behandeld, zowel de wettelijke bepalingen, als de concrete afspraken zoals die in cao's en andere arbeidsvoorwaardelijke regelingen kunnen staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H.J. van den Hurk
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012385008
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Veel ondernemingsraden hebben met arbeidsvoorwaarden van doen. In veel gevallen omdat in de cao ruimte is gemaakt voor eigen beleid in de onderneming. Soms ook omdat er geen cao van toepassing is en de OR optreedt als onderhandelingspartij namens de werknemers.
Arbeidsvoorwaarden vormen een boeiend, maar lastig werkterrein. Voor werknemers liggen veranderingen in hun arbeidsvoorwaarden gevoelig. Hun arbeidsvoorwaarden vormen immers de tastbare waardering van de werkgever voor hun arbeid. De OR die optreedt als arbeidsvoorwaardenonderhandelaar zal dan ook merken dat de achterban alerter is dan gebruikelijk. De OR kan, mits hij het spel goed speelt, zich daardoor een stevige positie verwerven.

WAT KUNT U IN DIT BOEK VERWACHTEN
Centraal in dit boek staat het begrip 'speelruimte'. Daarmee wordt aangeduid welke regelingen op ondernemingsniveau mogelijk zijn. De speelruimte wordt bepaald door de wet en de cao. Daarnaast komen de formele bevoegdheden van de OR, de wenselijkheid van aanvullende afspraken met de werkgever en de wenselijke omgang met werkgever en de collega-werknemers aan bod. Tenslotte wordt een aantal arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen behandeld, zowel de wettelijke bepalingen, als de concrete afspraken zoals die in cao's en andere arbeidsvoorwaardelijke regelingen kunnen staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H.J. van den Hurk
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012385008
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99