De Olympiers

1900-2012

Prijs € 34,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Stijn Vanderhaeghe, Roland Renson

Paperback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De moderne Olympische Spelen gaan terug tot 1896, toen ze voor het eerst werden gehouden in Athene, bakermat van de Olympische traditie. Dit jaar brengt Lido een uniek tekst- en fotoboek uit, met alle memorabele hoogtepunten en de beste prestaties van onze Belgische Olympiërs. Wilt u graag opnieuw Gaston Roelants en Ivo Van Damme over de meet zien lopen, Axel Merckx zijn bronzen medaille op de weg zien behalen, en Ulla Werbrouck, Justine Henin en – uiteraard – Frederik Deburghgraeve goud zien pakken in hun respectievelijke disciplines? Dat kan! Atleten van vroeger en nu – meer dan achthonderd Belgische deelnemers aan de Olympische Spelen zijn nog in leven – komen in beeld en aan het woord, waarbij u hun grootste (en voor hen persoonlijk ook vaak hun mooiste) momenten kan herbeleven. Vergeten medaillewinnaars van lang geleden, archiefmateriaal, straffe verhalen van winst en verlies, de voorbereiding, frustratie en euforie van de beste Belgische sportlui; van de Olympische Spelen in Antwerpen in 1920 over de dramatische editie in Munchen van 1972, de boycot in Moskou, de dopingverhalen van de jaren ’80 en ’90, tot de meest recente in Peking: registraties van al deze feiten komen aan bod in dit boek, dat tevens probeert om nog iets verder te gaan, en die onbeschrijflijke en magische Olympische spirit probeert te vangen. Wat maakt precies die Olympische droom? Wat maakt atleten zo verbeten om gedurende 4 jaar keihard te trainen voor dat ene evenement? Kortom: welke begeestering spreekt er uit de Olympische vlam? Dit boek toont en vertelt waarom de Olympische Spelen en zijn ‘Olympiërs’ ons blijven boeien.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stijn Vanderhaeghe, Roland Renson
Uitgever
Lido
ISBN
9789055448821
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242

Beschrijving

De moderne Olympische Spelen gaan terug tot 1896, toen ze voor het eerst werden gehouden in Athene, bakermat van de Olympische traditie. Dit jaar brengt Lido een uniek tekst- en fotoboek uit, met alle memorabele hoogtepunten en de beste prestaties van onze Belgische Olympiërs.
Wilt u graag opnieuw Gaston Roelants en Ivo Van Damme over de meet zien lopen, Axel Merckx zijn bronzen medaille op de weg zien behalen, en Ulla Werbrouck, Justine Henin en – uiteraard – Frederik Deburghgraeve goud zien pakken in hun respectievelijke disciplines? Dat kan! Atleten van vroeger en nu – meer dan achthonderd Belgische deelnemers aan de Olympische Spelen zijn nog in leven – komen in beeld en aan het woord, waarbij u hun grootste (en voor hen persoonlijk ook vaak hun mooiste) momenten kan herbeleven. Vergeten medaillewinnaars van lang geleden, archiefmateriaal, straffe verhalen van winst en verlies, de voorbereiding, frustratie en euforie van de beste Belgische sportlui; van de Olympische Spelen in Antwerpen in 1920 over de dramatische editie in Munchen van 1972, de boycot in Moskou, de dopingverhalen van de jaren ’80 en ’90, tot de meest recente in Peking: registraties van al deze feiten komen aan bod in dit boek, dat tevens probeert om nog iets verder te gaan, en die onbeschrijflijke en magische Olympische spirit probeert te vangen. Wat maakt precies die Olympische droom? Wat maakt atleten zo verbeten om gedurende 4 jaar keihard te trainen voor dat ene evenement? Kortom: welke begeestering spreekt er uit de Olympische vlam? Dit boek toont en vertelt waarom de Olympische Spelen en zijn ‘Olympiërs’ ons blijven boeien.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stijn Vanderhaeghe, Roland Renson
Uitgever
Lido
ISBN
9789055448821
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
242

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99