De Nederlandse loopkevers

verspreiding en oecologie

Prijs € 49,95

Uitverkocht

H. Turin

Hardback | Januari 2000 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Overal in Nederland lopen loopkevers over de bodem van natuurterreinen, maar ook in tuinen, parken en landbouwgebieden zijn ze te vinden. Deze dieren spelen een belangrijke rol in het ecosysteem als rovers van kleinere insecten en wormen. Dit boek gaat over de bijna 380 soorten loopkevers - Carabidae - die in ons land zijn waargenomen. Het boek beschrijft van alle soorten in detail, het voorkomen in Nederland en omringende gebieden, en geeft veel informatie over ecologie en biologie, ruim geïllustreerd met meer dan 1000 kaartjes en grafieken. Methoden van onderzoek, veranderingen in de Nederlandse loopkeverfauna en praktische tips voor natuurbeheerders komen aan bod. Net als bij veel andere diergroepen worden sommige gevoelige soorten steeds zeldzamer, andere steeds algemener en regelmatig worden ook nieuwkomers gesignaleerd. In de natuurgebieden kent Nederland gelukkig nog een grote variatie aan bijzondere loopkevers. Het boek is geïllustreerd met 40 prachtige potloodtekeningen en fraaie kleurenfoto's van ca. 60 soorten en biotopen. Bij het boek hoort een CD-rom met veel gegevens, een literatuurbestand en verspreidingskaartjes. Een schat aan informatie voor geïnteresseerde natuurliefhebbers, natuurbeheerders, ecologen en entomologen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Turin
Uitgever
Knnv, Uitgeverij
ISBN
9789050111362
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2000
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
666

Beschrijving

Overal in Nederland lopen loopkevers over de bodem van natuurterreinen, maar ook in tuinen, parken en landbouwgebieden zijn ze te vinden. Deze dieren spelen een belangrijke rol in het ecosysteem als rovers van kleinere insecten en wormen. Dit boek gaat over de bijna 380 soorten loopkevers - Carabidae - die in ons land zijn waargenomen.

Het boek beschrijft van alle soorten in detail, het voorkomen in Nederland en omringende gebieden, en geeft veel informatie over ecologie en biologie, ruim geïllustreerd met meer dan 1000 kaartjes en grafieken. Methoden van onderzoek, veranderingen in de Nederlandse loopkeverfauna en praktische tips voor natuurbeheerders komen aan bod.

Net als bij veel andere diergroepen worden sommige gevoelige soorten steeds zeldzamer, andere steeds algemener en regelmatig worden ook nieuwkomers gesignaleerd. In de natuurgebieden kent Nederland gelukkig nog een grote variatie aan bijzondere loopkevers. Het boek is geïllustreerd met 40 prachtige potloodtekeningen en fraaie kleurenfoto's van ca. 60 soorten en biotopen.

Bij het boek hoort een CD-rom met veel gegevens, een literatuurbestand en verspreidingskaartjes. Een schat aan informatie voor geïnteresseerde natuurliefhebbers, natuurbeheerders, ecologen en entomologen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Turin
Uitgever
Knnv, Uitgeverij
ISBN
9789050111362
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2000
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
666

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99