De Nederlandse brug

40 markante voorbeelden

Prijs € 34,50

Uitverkocht

Jan van den Hoonaard

Hardback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een land vol water passeert bijna iedereen dagelijks wel een brug. Bruggen zijn daarmee, net als water en polders, onderdeel van ons bestaan en landschap en verweven met onze geschiedenis, cultuur en psyche. Niet toevallig dat een Nederlands regeerakkoord het thema Bruggen slaan mee kreeg. Nederland telt duizenden bruggen. Een brug die wij op een bepaalde locatie zien is daar vaak niet de eerste: sommige blijken al een lange geschiedenis achter de rug te hebben en over illustere voorgangers te beschikken. Als 'voorouders' van de huidige bruggen schetsen zulke bruggen een beeld van de tijd en van de ontwikkelingen in de bruggenbouw. In De Nederlandse brug worden veertig markante bruggen gepresenteerd die wij in het dagelijks leven kunnen tegenkomen: van stoere spoor- en verkeersbruggen over rivieren en kanalen tot charmante kleine voetgangersbruggetjes over verstilde stadsgrachten. Er wordt aandacht besteed aan de opmerkelijke aspecten van deze bruggen. Die kunnen te maken hebben met de historische betekenis van de brug, de vormgeving en landschappelijke inpassing, de monumentenstatus of de bouwwijze. Deze rijk geillustreerde uitgave brengt op heldere wijze de geschiedenis van de bruggenbouw in Nederland in beeld: van de Sint Servaasbrug in Maastricht, de Magere Brug in Amsterdam tot de nieuwe Hanzeboog over de IJssel bij Zwolle. De Nederlandse brug is een onmisbare aanwinst voor iedereen met belangstelling voor de constructie en de architectuur van bruggen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan van den Hoonaard
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685978
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In een land vol water passeert bijna iedereen dagelijks wel een brug. Bruggen zijn daarmee, net als water en polders, onderdeel van ons bestaan en landschap en verweven met onze geschiedenis, cultuur en psyche. Niet toevallig dat een Nederlands regeerakkoord het thema Bruggen slaan mee kreeg.

Nederland telt duizenden bruggen. Een brug die wij op een bepaalde locatie zien is daar vaak niet de eerste: sommige blijken al een lange geschiedenis achter de rug te hebben en over illustere voorgangers te beschikken. Als 'voorouders' van de huidige bruggen schetsen zulke bruggen een beeld van de tijd en van de ontwikkelingen in de bruggenbouw.

In De Nederlandse brug worden veertig markante bruggen gepresenteerd die wij in het dagelijks leven kunnen tegenkomen: van stoere spoor- en verkeersbruggen over rivieren en kanalen tot charmante kleine voetgangersbruggetjes over verstilde stadsgrachten. Er wordt aandacht besteed aan de opmerkelijke aspecten van deze bruggen. Die kunnen te maken hebben met de historische betekenis van de brug, de vormgeving en landschappelijke inpassing, de monumentenstatus of de bouwwijze.

Deze rijk geillustreerde uitgave brengt op heldere wijze de geschiedenis van de bruggenbouw in Nederland in beeld: van de Sint Servaasbrug in Maastricht, de Magere Brug in Amsterdam tot de nieuwe Hanzeboog over de IJssel bij Zwolle.

De Nederlandse brug is een onmisbare aanwinst voor iedereen met belangstelling voor de constructie en de architectuur van bruggen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan van den Hoonaard
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685978
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99