De lijkschouw in de praktijk

met 260 afbeeldingen in kleur

Prijs € 60,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

U.J.L. Reijnders, C. Das

Hardback | Januari 2007 | X

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De lijkschouw in de praktijkMet 260 afbeeldingen in kleurIn de opleiding tot arts wordt weinig aandacht besteed aan de lijkschouw. Toch is het de wettelijke taak van de bevoegd arts, de behandelend arts of de forensisch geneeskundige in de functie van benoemd lijkschouwer om bij overlijden een uitspraak te doen over de (on)natuurlijkheid ervan.De lijkschouw in de praktijk biedt een uitgebreide theoretische en praktijkgerichte ondersteuning bij het schouwen. Dit boek bevat een grote hoeveelheid uniek beeldmateriaal: honderden foto’s en tekeningen die de schouwend arts kunnen helpen een weloverwogen oordeel te vormen over doodsoorzaken en omstandigheden van overlijden.De lijkschouw in de praktijk is bij uitstek geschikt voor huisartsen, verpleeghuisartsen en medisch specialisten, maar is tevens van groot belang voor alle artsen die werken in het forensisch vakgebied. Ook andere disciplines die te maken krijgen met overlijden, zoals politiefunctionarissen, officieren van justitie, advocaten, rechters en uitvaartondernemers zullen met dit boek een waardevol instrument voor de beroepsuitoefening in handen krijgen.Beknopte in houdsopagaveI. RegelgevingII. Onderdelen van de lijkschouwIII. Doodsoorzaak en aard van overlijdenIV. Boordeling natuurlijke/niet-natuurlijke doodV. Bijzondere situatiesVI. Postmortale verschijnselenVII. Bijzondere postmortale verchijnselenVIII. Afwijkingen in het hoofd/halsgebiedIX. Afwijkingen aan de thoraxX. Afwijkingen aan de buikXI. Afwijkingen aan de genitali br>XII. Afwijkingen aan de extremiteitenXIII. Diverse vormen van niet natuurlijke doodwww.prelum.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
U.J.L. Reijnders, C. Das
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620365
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
163

Beschrijving

De lijkschouw in de praktijk
Met 260 afbeeldingen in kleur
In de opleiding tot arts wordt weinig aandacht besteed aan de lijkschouw. Toch is het de wettelijke taak van de bevoegd arts, de behandelend arts of de forensisch geneeskundige in de functie van benoemd lijkschouwer om bij overlijden een uitspraak te doen over de (on)natuurlijkheid ervan.
De lijkschouw in de praktijk biedt een uitgebreide theoretische en praktijkgerichte ondersteuning bij het schouwen. Dit boek bevat een grote hoeveelheid uniek beeldmateriaal: honderden foto’s en tekeningen die de schouwend arts kunnen helpen een weloverwogen oordeel te vormen over doodsoorzaken en omstandigheden van overlijden.
De lijkschouw in de praktijk is bij uitstek geschikt voor huisartsen, verpleeghuisartsen en medisch specialisten, maar is tevens van groot belang voor alle artsen die werken in het forensisch vakgebied. Ook andere disciplines die te maken krijgen met overlijden, zoals politiefunctionarissen, officieren van justitie, advocaten, rechters en uitvaartondernemers zullen met dit boek een waardevol instrument voor de beroepsuitoefening in handen krijgen.
Beknopte in houdsopagave
I. Regelgeving
II. Onderdelen van de lijkschouw
III. Doodsoorzaak en aard van overlijden
IV. Boordeling natuurlijke/niet-natuurlijke dood
V. Bijzondere situaties
VI. Postmortale verschijnselen
VII. Bijzondere postmortale verchijnselen
VIII. Afwijkingen in het hoofd/halsgebied
IX. Afwijkingen aan de thorax
X. Afwijkingen aan de buik
XI. Afwijkingen aan de genitali br>XII. Afwijkingen aan de extremiteiten
XIII. Diverse vormen van niet natuurlijke dood
www.prelum.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
U.J.L. Reijnders, C. Das
Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620365
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
163

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99