De kracht van de alternatieven

duel in de geneeskunde met uw gezondheid als inzet

Prijs € 18,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Toine de Graaf

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het 'alternatieve circuit' is na de millenniumwisseling onder toenemende druk komen te staan. Op verschillende manieren en zo sterk, dat je kunt spreken van een jacht op de alternatieven. Vooral het verwijt 'niet bewezen' herhaalt zich voortdurend.Maar tegelijk zijn binnen Nederland, en ook daarbuiten, ontwikkelingen gaande die bijdragen aan een milder klimaat. Het lijkt erop dat de reguliere gezondheidszorg basale principes uit de alternatieve geneeskunde begint te omarmen. Langzaam maar zeker groeit de steun voor de alternatieven, deels onder de oppervlakte. Er zijn signalen van een kentering, voor wie ze zien wil. Daardoor komt de kracht van de alternatieven in een geheel nieuw licht te staan en wordt hergewaardeerd: vooral de aandacht voor de patiënt die bovendien altijd als een heel mens wordt gezien. Dit staat in scherp contrast met de haastige reguliere geneeskunde met zijn knellende protocollen en waar de patiënt 'in stukjes is opgeknipt' en zo van specialist naar specialist wordt verwezen. Het voorwoord van oud-apotheker dr. Gert E. Schuitemaker begint: "Tussen de reguliere en de alternatieve gezondheidszorg gaapt een kloof, een diep ravijn. Alleen al de aanduiding 'alternatief' is absoluut misplaatst." Hij vraagt zich af: "welke van de twee is er nu 'alternatief'?". Dit boek geeft hierop een helder antwoord en vertelt over de jacht, de kentering én de kracht van de alternatieven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Toine de Graaf
Uitgever
Ortho Communications & Science B.V., Uitgeverij
ISBN
9789076161136
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Het 'alternatieve circuit' is na de millenniumwisseling onder toenemende druk komen te staan. Op verschillende manieren en zo sterk, dat je kunt spreken van een jacht op de alternatieven. Vooral het verwijt 'niet bewezen' herhaalt zich voortdurend.

Maar tegelijk zijn binnen Nederland, en ook daarbuiten, ontwikkelingen gaande die bijdragen aan een milder klimaat. Het lijkt erop dat de reguliere gezondheidszorg basale principes uit de alternatieve geneeskunde begint te omarmen. Langzaam maar zeker groeit de steun voor de alternatieven, deels onder de oppervlakte. Er zijn signalen van een kentering, voor wie ze zien wil. Daardoor komt de kracht van de alternatieven in een geheel nieuw licht te staan en wordt hergewaardeerd: vooral de aandacht voor de patiënt die bovendien altijd als een heel mens wordt gezien. Dit staat in scherp contrast met de haastige reguliere geneeskunde met zijn knellende protocollen en waar de patiënt 'in stukjes is opgeknipt' en zo van specialist naar specialist wordt verwezen.

Het voorwoord van oud-apotheker dr. Gert E. Schuitemaker begint: "Tussen de reguliere en de alternatieve gezondheidszorg gaapt een kloof, een diep ravijn. Alleen al de aanduiding 'alternatief' is absoluut misplaatst." Hij vraagt zich af: "welke van de twee is er nu 'alternatief'?". Dit boek geeft hierop een helder antwoord en vertelt over de jacht, de kentering én de kracht van de alternatieven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Toine de Graaf
Uitgever
Ortho Communications & Science B.V., Uitgeverij
ISBN
9789076161136
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99