De jeugd een zorg

ramings- en verdeelmodel jeugdzorg 2007

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Paperback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De jeugdzorg is sterk in beweging. Daarom is er behoefte aan meer inzicht in het beroep dat in de toekomst op de jeugdzorg wordt gedaan, zowel op landelijk als regionaal niveau.Dit rapport laat zien dat het gebruik van ambulante zorg jaarlijks sterk zal toenemen. Ook voor de pleegzorg valt een lichte stijging te verwachten, maar bij de dagbehandeling en de residentiële zorg wordt een lichte daling in het gebruik voorzien. In een analyse waarin ook rekening is gehouden met de wachtlijsten worden vergelijkbare groeicijfers gevonden. De ramingen in deze rapportage zijn deels gebaseerd op determinanten van gebruik (leeftijd, geslacht, het aantal eenoudergezinnen en het aantal allochtone jeugdigen) en deels op trendmatige ontwikkelingen. De recente ontwikkelingen worden vooral gezien als het resultaat van een inhaalvraag; er is een nieuwe groep vragers bijgekomen maar op termijn zal de groei weer op een voorheen gebruikelijk niveau uitkomen.Bij het verdeelmodel zijn op basis van een onderzoek onder kinderen en ouders risicoscores berekend die een indicatie geven van opvoedings- en opgroeiproblemen. Er zijn vijf significante risicofactoren voor een problematische jeugdsituatie te onderscheiden. Op kindniveau blijken vooral jongens en kinderen in de lagere echelons van het onderwijs een grotere kans te hebben om opvoedings- en opgroeiproblemen te ontwikkelen en op gezinsniveau geldt dit voor kinderen uit eenoudergezinnen, uit gezinnen van niet-westerse herkomst en uit gezinnen met een laag inkomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037703559
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
113

Beschrijving

De jeugdzorg is sterk in beweging. Daarom is er behoefte aan meer inzicht in het beroep dat in de toekomst op de jeugdzorg wordt gedaan, zowel op landelijk als regionaal niveau.
Dit rapport laat zien dat het gebruik van ambulante zorg jaarlijks sterk zal toenemen. Ook voor de pleegzorg valt een lichte stijging te verwachten, maar bij de dagbehandeling en de residentiële zorg wordt een lichte daling in het gebruik voorzien. In een analyse waarin ook rekening is gehouden met de wachtlijsten worden vergelijkbare groeicijfers gevonden. De ramingen in deze rapportage zijn deels gebaseerd op determinanten van gebruik (leeftijd, geslacht, het aantal eenoudergezinnen en het aantal allochtone jeugdigen) en deels op trendmatige ontwikkelingen. De recente ontwikkelingen worden vooral gezien als het resultaat van een inhaalvraag; er is een nieuwe groep vragers bijgekomen maar op termijn zal de groei weer op een voorheen gebruikelijk niveau uitkomen.
Bij het verdeelmodel zijn op basis van een onderzoek onder kinderen en ouders risicoscores berekend die een indicatie geven van opvoedings- en opgroeiproblemen. Er zijn vijf significante risicofactoren voor een problematische jeugdsituatie te onderscheiden. Op kindniveau blijken vooral jongens en kinderen in de lagere echelons van het onderwijs een grotere kans te hebben om opvoedings- en opgroeiproblemen te ontwikkelen en op gezinsniveau geldt dit voor kinderen uit eenoudergezinnen, uit gezinnen van niet-westerse herkomst en uit gezinnen met een laag inkomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037703559
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
113

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99