De jacht op crimineel geld (e-Book)

over slimme speurders, fout vastgoed, gehaaide fiscalisten en besmette erfenissen

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Marian Husken, Harry Lensink

EPUB met digitaal watermerk | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na de bestsellers Stille Willem (40.000 exx.) en Handboek Holleeder (25.000 exx.) nu een verslag uit de wereld van het criminele geld. Criminelen investeren steeds succesvoller in de bovenwereld. De georganiseerde misdaad belegt jaarlijks miljarden in vastgoed, autos, juwelen en kunst. Een legertje van advocaten, zakenlui en fiscalisten leidt die geldstroom in legale banen. Het zijn mensen met een flexibele moraal en een scherpe geest. Zogenaamde facilitators, onmisbaar in elke criminele organisatie. Onder het motto `raak ze waar het pijn doet jaagt de overheid op grote criminelen en hun `nette handlangers. Eerst de afpersingen, dan de liquidaties en tot slot de geldstromen: in die volgorde wil het Openbaar Ministerie de grote strafzaken van deze tijd oplossen. Maar de belangen zijn groot en wereldwijd zijn er volop toevluchtsoorden voor lieden met een koffer vol zwarte euros. Is de strijd tegen crimineel geld ooit te winnen? Vrij Nederland-journalisten Marian Husken en Harry Lensink doen verslag uit de wereld van onwetende strovrouwen, gehaaide boekhouders en gecorrumpeerde ondernemers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marian Husken, Harry Lensink
Uitgever
Balans
ISBN
9789460039935
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
2886682 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Beschrijving

Na de bestsellers Stille Willem (40.000 exx.) en Handboek Holleeder (25.000 exx.) nu een verslag uit de wereld van het criminele geld.

Criminelen investeren steeds succesvoller in de bovenwereld. De georganiseerde misdaad belegt jaarlijks miljarden in vastgoed, autos, juwelen en kunst. Een legertje van advocaten, zakenlui en fiscalisten leidt die geldstroom in legale banen. Het zijn mensen met een flexibele moraal en een scherpe geest. Zogenaamde facilitators, onmisbaar in elke criminele organisatie.

Onder het motto `raak ze waar het pijn doet jaagt de overheid op grote criminelen en hun `nette handlangers. Eerst de afpersingen, dan de liquidaties en tot slot de geldstromen: in die volgorde wil het Openbaar Ministerie de grote strafzaken van deze tijd oplossen.

Maar de belangen zijn groot en wereldwijd zijn er volop toevluchtsoorden voor lieden met een koffer vol zwarte euros. Is de strijd tegen crimineel geld ooit te winnen? Vrij Nederland-journalisten Marian Husken en Harry Lensink doen verslag uit de wereld van onwetende strovrouwen, gehaaide boekhouders en gecorrumpeerde ondernemers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marian Husken, Harry Lensink
Uitgever
Balans
ISBN
9789460039935
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
2886682 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99