De ja-cultuur als instrument voor humanisering van de zorg

HUP-oratie reeks

Prijs € 9,50

Uitverkocht

H.M. Becker

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hans Becker ontwikkelde een compleet nieuwe visie voor de ouderenzorg die gebaseerd is op culturele sturing met vier kernwaarden: eigen regie eigen werkzaamheid. de aanpak via een uitgebreide familie en een alles-omvattende positieve attitude. Deze basiswaarden geven tezamen. Via alle betrokken belangengroepen (managers. clienten, medewerkers, familie en vrijwilligers) richting aan de organisatie.Met de nadruk op eigen activiteiten, leuke initiatieven en dingen die w mogelijk zijn, reikt Beckers’ model een oplossing aan voor de problemen bij de organisatie van gezondheidszorg. Ouderen, partners en familie worden in een vrolijke omgeving en door een motiverende organisatie name-lijk op een speelse manier z actief en vormen met hun ervaringsdeskun-digheid en inzet een grote en kosteloze steun voor de organisatie. Ook de zorgvragen die eigenlijk een kreet om aandacht zijn, worden zo vermeden.Becker (1942) ontving de Zorgvisie Excellence Trofee als Zorgmanger van het Jaar, de Erasmus-te-paard Penning van de Erasmus Universiteit, de Van Borselen Penning van de gemeente Rotterdam en werd in 1997 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.M. Becker
Uitgever
Humanistic University Press
ISBN
9789066658165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
62

Beschrijving

Hans Becker ontwikkelde een compleet nieuwe visie voor de ouderenzorg die gebaseerd is op culturele sturing met vier kernwaarden: eigen regie eigen werkzaamheid. de aanpak via een uitgebreide familie en een alles-omvattende positieve attitude. Deze basiswaarden geven tezamen. Via alle betrokken belangengroepen (managers. clienten, medewerkers, familie en vrijwilligers) richting aan de organisatie.
Met de nadruk op eigen activiteiten, leuke initiatieven en dingen die w mogelijk zijn, reikt Beckers’ model een oplossing aan voor de problemen bij de organisatie van gezondheidszorg. Ouderen, partners en familie worden in een vrolijke omgeving en door een motiverende organisatie name-lijk op een speelse manier z actief en vormen met hun ervaringsdeskun-digheid en inzet een grote en kosteloze steun voor de organisatie. Ook de zorgvragen die eigenlijk een kreet om aandacht zijn, worden zo vermeden.
Becker (1942) ontving de Zorgvisie Excellence Trofee als Zorgmanger van het Jaar, de Erasmus-te-paard Penning van de Erasmus Universiteit, de Van Borselen Penning van de gemeente Rotterdam en werd in 1997 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.M. Becker
Uitgever
Humanistic University Press
ISBN
9789066658165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
62

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99