De held met de duizend gezichten

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Joseph Campbell

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

BeschrijvingOndanks de eindeloze verscheidenheid van handeling, plaats en aankleding ligt er een vast patroon ten grondslag aan de mythen en legenden van de hele wereld. In De held met de duizend gezichten brengt Campbell deze mythen samen, legt hij uit hoe ze allen eenzelfde antwoord geven op het raadsel van het leven en toont hij hoe de verschillende hoofdrolspelers uiit folklore en legende eenzelfde verhaal opvoeren.Gebruik makend van de psychologie van Freud en Jung vergelijkt Campbell vervolgens de primitieve mythologie met de droomtoestand bij de moderne mens en biedt hij een interpretatie van de mythologie met fascinerende psychologische implicaties. Recensie(s)NBD|Biblion recensieDe waarheid over de mens en zijn levenslot die in mythen schuilgaat, geeft zich prijs aan wie de weg weet. Hiertoe reikt Campbell, bekend mytholoog, ons met behulp van Freud en Jung de hand: mythen en dromen onthullen ons in archetypische beelden wie wij zijn. De op duizend manieren verbeelde avontuurlijke tocht van de held, wie het lukt bij zijn zoeken naar het universele alle beproevingen te overwinnen, kan de velen die zich tegenwoordig beroofd zien van de beelden uit hun jeugd helpen inzicht te krijgen in hun levensgang. Doordat de tekst van het boek in 1948 werd afgesloten, zijn nieuwere inzichten niet verwerkt. Voor de niet-wetenschappelijke lezer is dit geen bezwaar, want in dit bijzonder rijke, diep- en kunstzinnige boek verheldert Campbell, talloze verhalen vertellend, het denken in symbolen. Hij besluit met een kort betoog over onder meer de functie van mythen, godsdienst en meditatie, en over de held nu. Met 45 zwart-witafbeeldingen. Goedkope paperbackeditie; normale druk.(Biblion recensie, Redactie)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joseph Campbell
Uitgever
Contact
ISBN
9789025436070
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
374

Beschrijving

Beschrijving
Ondanks de eindeloze verscheidenheid van handeling, plaats en aankleding ligt er een vast patroon ten grondslag aan de mythen en legenden van de hele wereld. In De held met de duizend gezichten brengt Campbell deze mythen samen, legt hij uit hoe ze allen eenzelfde antwoord geven op het raadsel van het leven en toont hij hoe de verschillende hoofdrolspelers uiit folklore en legende eenzelfde verhaal opvoeren.

Gebruik makend van de psychologie van Freud en Jung vergelijkt Campbell vervolgens de primitieve mythologie met de droomtoestand bij de moderne mens en biedt hij een interpretatie van de mythologie met fascinerende psychologische implicaties.




Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De waarheid over de mens en zijn levenslot die in mythen schuilgaat, geeft zich prijs aan wie de weg weet. Hiertoe reikt Campbell, bekend mytholoog, ons met behulp van Freud en Jung de hand: mythen en dromen onthullen ons in archetypische beelden wie wij zijn. De op duizend manieren verbeelde avontuurlijke tocht van de held, wie het lukt bij zijn zoeken naar het universele alle beproevingen te overwinnen, kan de velen die zich tegenwoordig beroofd zien van de beelden uit hun jeugd helpen inzicht te krijgen in hun levensgang. Doordat de tekst van het boek in 1948 werd afgesloten, zijn nieuwere inzichten niet verwerkt. Voor de niet-wetenschappelijke lezer is dit geen bezwaar, want in dit bijzonder rijke, diep- en kunstzinnige boek verheldert Campbell, talloze verhalen vertellend, het denken in symbolen. Hij besluit met een kort betoog over onder meer de functie van mythen, godsdienst en meditatie, en over de held nu. Met 45 zwart-witafbeeldingen. Goedkope paperbackeditie; normale druk.
(Biblion recensie, Redactie)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joseph Campbell
Uitgever
Contact
ISBN
9789025436070
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
374

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99