De groene kust

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Natalie Bakopoulos

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De groene kust is aangrijpend, persoonlijk en zit vol met verstilde en levensechte momenten.'- Elizabeth Kostova.Athene, 1967. Terwijl het overgrote deel van de stad slaapt, plegen Griekse militairen een razendsnel geplande militaire staatsgreep. In De groene kust zijn we getuige van deze verwoestende gebeurtenis en de wrede gevolgen ervan aan de hand van het leven van drie vrouwen.Drie vrouwen op zoek naar het evenwicht tussen geweten en voorzichtigheid, tussen heimelijk verzet en openlijk protest. Drie vrouw, een moeder en haar twee dochters, wier liefdesleven en verzetsdaden zich afspelen tegen de achtergrond van dit bepalende maar weinig beschreven moment in de moderne geschiedenis van Griekenland.De groene kust is een meeslepende tour de force met onvergetelijke personages waar inde auteur de psychologie van de niet altijd zuivere motieven prachtig weet te beschrijven.Sophie, een studente Franse literatuur, die samen met haar vriendje meegesleurd wordt in het verzet tegen het regime. Haar moeder, Eleni, een arts die niet alleen worstelt met het verlies van haar man, maar ook met het verlies van haar passie en levenslust. En Anna, het jongere zusje van Sophie, dat een opmerkelijke verandering ondergaat van een bangelijk meisje dat aan slapeloosheid lijdt, tot een bedrogen minnares en fanatieke studentenactiviste.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Natalie Bakopoulos
Uitgever
Karakter Uitgevers F-VERT
ISBN
9789045201801
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

'De groene kust is aangrijpend, persoonlijk en zit vol met verstilde en levensechte momenten.'- Elizabeth Kostova.

Athene, 1967. Terwijl het overgrote deel van de stad slaapt, plegen Griekse militairen een razendsnel geplande militaire staatsgreep. In De groene kust zijn we getuige van deze verwoestende gebeurtenis en de wrede gevolgen ervan aan de hand van het leven van drie vrouwen.
Drie vrouwen op zoek naar het evenwicht tussen geweten en voorzichtigheid, tussen heimelijk verzet en openlijk protest. Drie vrouw, een moeder en haar twee dochters, wier liefdesleven en verzetsdaden zich afspelen tegen de achtergrond van dit bepalende maar weinig beschreven moment in de moderne geschiedenis van Griekenland.

De groene kust is een meeslepende tour de force met onvergetelijke personages waar inde auteur de psychologie van de niet altijd zuivere motieven prachtig weet te beschrijven.

Sophie, een studente Franse literatuur, die samen met haar vriendje meegesleurd wordt in het verzet tegen het regime. Haar moeder, Eleni, een arts die niet alleen worstelt met het verlies van haar man, maar ook met het verlies van haar passie en levenslust. En Anna, het jongere zusje van Sophie, dat een opmerkelijke verandering ondergaat van een bangelijk meisje dat aan slapeloosheid lijdt, tot een bedrogen minnares en fanatieke studentenactiviste.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Natalie Bakopoulos
Uitgever
Karakter Uitgevers F-VERT
ISBN
9789045201801
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99