De goeroe

€ 16,25
Prijs € 15,95

Uitverkocht

Hein Stufkens

Paperback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is het verhaal van een ogenschijnlijk doorsnee-man met een doorsnee-leven die uitgroeit tot een goeroe. De lezer wordt meegenomen op zijn pad en krijgt inzicht in zijn groei. Uiteindelijk raakt de man – inmiddels tot goeroe uitgegroeid – gevangen in een web van roddels, intriges en misverstanden. Toch blijft hij tot het eind trouw aan zichzelf. Op het moment dat hij alles verliest, bereikt hij het hoogste inzicht. Het verhaal speelt zich af in Nederland en Vlaanderen tussen 1945 en 2009. Deze spirituele roman bevat wijsheid van verschillende oosterse en westerse tradities, met name uit het zenboeddhisme, en staat vol toespelingen op bijbelse verhalen. Het verhaal kent onverwachte wendingen en amoureuze avonturen; mysteries worden gaandeweg ontraadseld. Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar en auteur. Hij laat zich inspireren door de geest van Franciscus: een geest van eenvoud, vrede en vreugde, van verbondenheid, liefde en mededogen. Een geest ook van openheid voor andere tradities in Oost en West die soortgelijke waarden bevorderen en uitdragen. Stufkens woont en werkt in het door hem gestichte bezinningscentrum La Cordelle in Cadzand.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hein Stufkens
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025960735
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Beschrijving

Dit is het verhaal van een ogenschijnlijk doorsnee-man met een doorsnee-leven die uitgroeit tot een goeroe. De lezer wordt meegenomen op zijn pad en krijgt inzicht in zijn groei.

Uiteindelijk raakt de man – inmiddels tot goeroe uitgegroeid – gevangen in een web van roddels, intriges en misverstanden. Toch blijft hij tot het eind trouw aan zichzelf. Op het moment dat hij alles verliest, bereikt hij het hoogste inzicht. Het verhaal speelt zich af in Nederland en Vlaanderen tussen 1945 en 2009.

Deze spirituele roman bevat wijsheid van verschillende oosterse en westerse tradities, met name uit het zenboeddhisme, en staat vol toespelingen op bijbelse verhalen. Het verhaal kent onverwachte wendingen en amoureuze avonturen; mysteries worden gaandeweg ontraadseld.

Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar en auteur. Hij laat zich inspireren door de geest van Franciscus: een geest van eenvoud, vrede en vreugde, van verbondenheid, liefde en mededogen. Een geest ook van openheid voor andere tradities in Oost en West die soortgelijke waarden bevorderen en uitdragen. Stufkens woont en werkt in het door hem gestichte bezinningscentrum La Cordelle in Cadzand.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hein Stufkens
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025960735
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99