De gloed

Prijs € 59,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Roberto Calasso

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Drieduizend jaar geleden ontstond in India een manier van denken die veraf ligt van ons huidige rationalistische wereldbeeld: een weten dat alles omvatte, van het allerkleinste tot het allergrootste, van zandkorrel tot voorbij de grenzen van het heelal - de Veda. De afstand van deze denkwijze tot onze hedendaagse cultuur lijkt onoverbrugbaar, maar Roberto Calasso laat zien dat dit mythisch denken een noodzaak is - ook in de moderne tijd.Op zijn hoogsteigen en verrassende manier laat Roberto Calasso in zijn boeken zien hoe wij niet zonder mythisch denken kunnen, ook al menen we dat we met onze technologie en kennis alles onder controle hebben.In De gloed concentreert hij zich daartoe op de Veda, een millenniumoude leer afkomstig uit India. Deze leer bestaat uit een ogenschijnlijk ongeordende verzameling hymnen, rituelen, godenverhalen en bovennatuurlijke invallen. De kern ervan is het begrip 'de gloed': de geestelijke materie waaruit de wereld is ontstaan en die leidde tot de geboorte van de menselijke geest. En hoe groot tegenwoordig de afstand ook is tot een dergelijke manier van denken over het leven, toch biedt die de moderne mens de mogelijkheid om op een andere, betere manier om te gaan met basale gebeurtenissen en ervaringen die zich onttrekken aan de ratio. Verworvenheden die we als vanzelfsprekend beschouwen, komen daardoor in een ander licht te staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roberto Calasso
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028425941
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Drieduizend jaar geleden ontstond in India een manier van denken die veraf ligt van ons huidige rationalistische wereldbeeld: een weten dat alles omvatte, van het allerkleinste tot het allergrootste, van zandkorrel tot voorbij de grenzen van het heelal - de Veda. De afstand van deze denkwijze tot onze hedendaagse cultuur lijkt onoverbrugbaar, maar Roberto Calasso laat zien dat dit mythisch denken een noodzaak is - ook in de moderne tijd.



Op zijn hoogsteigen en verrassende manier laat Roberto Calasso in zijn boeken zien hoe wij niet zonder mythisch denken kunnen, ook al menen we dat we met onze technologie en kennis alles onder controle hebben.



In De gloed concentreert hij zich daartoe op de Veda, een millenniumoude leer afkomstig uit India. Deze leer bestaat uit een ogenschijnlijk ongeordende verzameling hymnen, rituelen, godenverhalen en bovennatuurlijke invallen. De kern ervan is het begrip 'de gloed': de geestelijke materie waaruit de wereld is ontstaan en die leidde tot de geboorte van de menselijke geest. En hoe groot tegenwoordig de afstand ook is tot een dergelijke manier van denken over het leven, toch biedt die de moderne mens de mogelijkheid om op een andere, betere manier om te gaan met basale gebeurtenissen en ervaringen die zich onttrekken aan de ratio. Verworvenheden die we als vanzelfsprekend beschouwen, komen daardoor in een ander licht te staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roberto Calasso
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028425941
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99