De geuren van de wereld (e-Book)

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

Prijs € 18,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Harold McGee

EPUB met digitaal watermerk | December 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank. Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren). Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.De pers over Over eten & koken:'McGee is heel duidelijk en to the point. Hét naslagwerk voor heel veel chef-koks.' Yotam Ottolenghi'Ik adviseer dit boek aan iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam 'Een goudmijn aan informatie over elk ingrediënt en elk kookproces, met het antwoord op alle vragen die je maar ooit over eten zou kunnen hebben. Ik beschouw het als een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver 'Een onmisbare bron van informatie.' NRC Handelsblad'McGee veranderde fundamenteel onze kennis over eten.' The Guardian

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harold McGee
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046824610
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2020
Bestandsgrootte
5735571 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
639

Beschrijving

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank.
Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren).
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.

De pers over Over eten & koken:
'McGee is heel duidelijk en to the point. Hét naslagwerk voor heel veel chef-koks.' Yotam Ottolenghi

'Ik adviseer dit boek aan iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam

'Een goudmijn aan informatie over elk ingrediënt en elk kookproces, met het antwoord op alle vragen die je maar ooit over eten zou kunnen hebben. Ik beschouw het als een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver

'Een onmisbare bron van informatie.' NRC Handelsblad

'McGee veranderde fundamenteel onze kennis over eten.' The Guardian

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harold McGee
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046824610
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2020
Bestandsgrootte
5735571 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
639

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99