De Facebookfaçade (e-Book)

De schokkende ontmaskering van het grootste socialemediaplatform ter wereld

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Frances Haugen

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Dit e-Book is niet leesbaar op e-readers met een zwart-wit scherm.

Beschrijving

In De Facebookfaçade vertelt Frances Haugen het schokkende verhaal over haar tijd bij Facebook. Haugen werkte jarenlang bij het bedrijf van Mark Zuckerberg, waar financieel gewin veel belangrijker is dan integriteit of de veiligheid van gebruikers. Waar ze eerst tevergeefs probeerde de misstanden van binnenuit te veranderen, nam ze uiteindelijk het heft in eigen hand en lekte meer dan twintigduizend geheime Facebookdocumenten naar de pers. Haugen vertelt voor het eerst wat de schokkende betekenis is van de documenten die de wereld niet mocht zien. Haar onthullingen werden voorpaginanieuws en trokken wereldwijd de aandacht van politici en gebruikers. Ze overtroffen ieders voorstellingsvermogen: individuele gebruikers, en zelfs complete samenlevingen, worden willens en wetens beschadigd door algoritmes en AI-strategieën van het oppermachtige sociale netwerk. De Facebookfaçade is ook een persoonlijk verhaal over leiderschap, ethiek en menselijkheid. En, een belangrijke wake-upcall voor iedereen met een socialmedia-account. Voor lezers van De duistere bank en De prooi.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frances Haugen
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401619776
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2023
Bestandsgrootte
6013639 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322

Beschrijving

In De Facebookfaçade vertelt Frances Haugen het schokkende verhaal over haar tijd bij Facebook. Haugen werkte jarenlang bij het bedrijf van Mark Zuckerberg, waar financieel gewin veel belangrijker is dan integriteit of de veiligheid van gebruikers. Waar ze eerst tevergeefs probeerde de misstanden van binnenuit te veranderen, nam ze uiteindelijk het heft in eigen hand en lekte meer dan twintigduizend geheime Facebookdocumenten naar de pers. Haugen vertelt voor het eerst wat de schokkende betekenis is van de documenten die de wereld niet mocht zien.

Haar onthullingen werden voorpaginanieuws en trokken wereldwijd de aandacht van politici en gebruikers. Ze overtroffen ieders voorstellingsvermogen: individuele gebruikers, en zelfs complete samenlevingen, worden willens en wetens beschadigd door algoritmes en AI-strategieën van het oppermachtige sociale netwerk.

De Facebookfaçade is ook een persoonlijk verhaal over leiderschap, ethiek en menselijkheid. En, een belangrijke wake-upcall voor iedereen met een socialmedia-account. Voor lezers van De duistere bank en De prooi.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frances Haugen
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401619776
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2023
Bestandsgrootte
6013639 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99