De eerste indruk

Prijs € 4,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Roos Vonk

Paperback | Augustus 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Is de eerste indruk de beste? Waarom val je wel of niet op iemand? Wat is de rol van macht en afhankelijkheid bij indrukvorming? Hoe zorg je dat je zelf goed voor de dag komt, bij een sollicitatie of een eerste afspraakje? Kun je wel altijd 'jezelf zijn'?Al deze vragen gaan over onze dagelijkse contacten met andere mensen. Als we iemand ontmoeten, vormen we ons vaak al binnen een halve minuut een indruk. Omgekeerd proberen we zelf goed voor de dag te komen. In dit boek worden beide aspecten van indrukvorming toegelicht aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven en recent wetenschappelijk onderzoek. In deze herziene editie komen ook onderwerpen aan bod als e-indrukken en zelfpresentatie via internet en sociale media.Door het hele boek heen staan tests waarmee lezers zelf kunnen ontdekken hoe het proces van indrukvorming bij hen werkt. Op onderhoudende, herkenbare en zeer toegankelijke wijze worden inzichten uit de psychologie gepresenteerd voor een breed lezerspubliek.'Toegankelijk en praktisch boek, een cursus alledaagse sociale psychologie voor leken, met eigentijdse voorbeelden en lekker veel testjes.' De VolkskrantProf. dr. Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij freelance trainer, spreker en columnist. Eerder verschenen van haar de bestsellers 'Ego's en andere ongemakken' en 'Menselijke gebreken voor gevorderden'. www.roosvonk.nl www.eersteindruk.nlwww.scriptum.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roos Vonk
Uitgever
Scriptum
ISBN
9789055940257
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Is de eerste indruk de beste? Waarom val je wel of niet op iemand? Wat is de rol van macht en afhankelijkheid bij indrukvorming? Hoe zorg je dat je zelf goed voor de dag komt, bij een sollicitatie of een eerste afspraakje? Kun je wel altijd 'jezelf zijn'?

Al deze vragen gaan over onze dagelijkse contacten met andere mensen. Als we iemand ontmoeten, vormen we ons vaak al binnen een halve minuut een indruk. Omgekeerd proberen we zelf goed voor de dag te komen. In dit boek worden beide aspecten van indrukvorming toegelicht aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven en recent wetenschappelijk onderzoek. In deze herziene editie komen ook onderwerpen aan bod als e-indrukken en zelfpresentatie via internet en sociale media.

Door het hele boek heen staan tests waarmee lezers zelf kunnen ontdekken hoe het proces van indrukvorming bij hen werkt. Op onderhoudende, herkenbare en zeer toegankelijke wijze worden inzichten uit de psychologie gepresenteerd voor een breed lezerspubliek.

'Toegankelijk en praktisch boek, een cursus alledaagse sociale psychologie voor leken, met eigentijdse voorbeelden en lekker veel testjes.' De Volkskrant

Prof. dr. Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij freelance trainer, spreker en columnist. Eerder verschenen van haar de bestsellers 'Ego's en andere ongemakken' en 'Menselijke gebreken voor gevorderden'.

www.roosvonk.nl
www.eersteindruk.nl
www.scriptum.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roos Vonk
Uitgever
Scriptum
ISBN
9789055940257
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99