De driehoek

een dynamisch werkmodel voor psychotherapie

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Lonneke Weusten

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Driehoek is een krachtig analysemodel waarmee een therapeut samen met de cliënt gemakkelijk, efficiënt en overzichtelijk patronen, valkuilen en bijbehorende psychodynamiek in kaart kan brengen. Dit model onderscheidt zich in eenvoud voor zowel de therapeut als de cliënt, de brede toepasbaarheid en het zelfinzicht dat het de cliënt biedt.Het model kan op zichzelf worden gebruikt of gecombineerd met de therapievorm die de therapeut zelf hanteert. In dit boek wordt De Driehoek gecombineerd met Schematherapie. De werkwijze is geillustreerd met voorbeelden uit de eigen praktijk.In de periode dat Lonneke Weusten na studie aan de Pedagogische Academie zich als leerkracht intensief inzette voor het onderwijzen van kinderen groeide haar besef dat kinderen soms meer hulp nodig hebben dan een basisschoolleerkracht kan bieden. Na een periode waarin ze haar tweede studie als Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie cum laude afrondde, terwijl ze tegelijkertijd vier zoons grootbracht richtte ze daarom haar eigen praktijk op. Door de jaren volgde ze aanvullende studies als systeemtherapie (relatie- en gezinstherapie) en integratieve EMDR voor kinderen. In een loopbaan van 16 jaar heeft ze deze kennis kunnen toepassen bij het helpen van vele kinderen, jongeren en volwassenen, en is De Driehoek als een in de praktijk getoetst werkmodel ontstaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lonneke Weusten
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087596187
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Beschrijving

De Driehoek is een krachtig analysemodel waarmee een therapeut samen met de cliënt gemakkelijk, efficiënt en overzichtelijk patronen, valkuilen en bijbehorende psychodynamiek in kaart kan brengen. Dit model onderscheidt zich in eenvoud voor zowel de therapeut als de cliënt, de brede toepasbaarheid en het zelfinzicht dat het de cliënt biedt.
Het model kan op zichzelf worden gebruikt of gecombineerd met de therapievorm die de therapeut zelf hanteert. In dit boek wordt De Driehoek gecombineerd met Schematherapie. De werkwijze is geillustreerd met voorbeelden uit de eigen praktijk.

In de periode dat Lonneke Weusten na studie aan de Pedagogische Academie zich als leerkracht intensief inzette voor het onderwijzen van kinderen groeide haar besef dat kinderen soms meer hulp nodig hebben dan een basisschoolleerkracht kan bieden. Na een periode waarin ze haar tweede studie als Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie cum laude afrondde, terwijl ze tegelijkertijd vier zoons grootbracht richtte ze daarom haar eigen praktijk op. Door de jaren volgde ze aanvullende studies als systeemtherapie (relatie- en gezinstherapie) en integratieve EMDR voor kinderen. In een loopbaan van 16 jaar heeft ze deze kennis kunnen toepassen bij het helpen van vele kinderen, jongeren en volwassenen, en is De Driehoek als een in de praktijk getoetst werkmodel ontstaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lonneke Weusten
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087596187
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99