De doorbraak van de elektrische auto

Theorie en praktijk van elektrisch rijden

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jeroen Horlings

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Elektrische auto's hebben nog een lange weg te gaan, maar dat de toekomst elektrisch is, dat staat zo goed als vast. Na de eerste initiatieven van Tesla, Mitsubishi en Nissan, hebben nu alle autofabrikanten aangekondigd om binnen nu en twee jaar elektrische varianten uit te brengen van hun populairste modellen en de overheid wil vanaf 2030 de verkoop van auto's op fossiele brandstof stopzetten. Op dit moment rijden er al 16 verschillende auto's in de Benelux die 100% elektrisch zijn en jaarlijks neemt de wereldwijde verkoop met circa 50% toe. Dat is geen wonder, want ze zijn stil, snel, schoon en in veel gevallen ook goedkoper. Tegelijkertijd kleven ook nadelen aan elektrisch rijden. De aanschafprijs is hoger dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto en veel mensen zien op tegen het laden onderweg en het beperkte bereik. Alle voor- en nadelen worden zo objectief mogelijk in dit boek besproken, inclusief nuanceringen en voorbeelden uit de praktijk. Er zijn hoofdstukken gewijd aan het snel bijladen van de accu en het gebruik van (publieke) laadpalen, omgaan met het 'beperkte' bereik, het totale kostenplaatje en een uitgebreid overzicht van alle beschikbare elektrische auto's - op dit moment en in de nabije toekomst. Ook wordt er aandacht besteed aan randzaken als zonnepanelen (om 'gratis' te kunnen rijden), de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie en hoe groen rijden op elektriciteit daadwerkelijk is op basis van verschillende scenario's. Op praktische wijze worden belangrijke vragen beantwoord. Kun je wel op vakantie naar het buitenland met een elektrische auto en zo ja, hoe doe je dit dan? Is het nu al goedkoper om in een elektrische auto te rijden? Heeft het zin als je niet bij eigen huis of in de straat kunt laden? Hoe interessant is het om een tweedehands wagen te kopen? Is het echt beter voor het milieu? Is waterstof ook een bruikbaar alternatief? En op welke manier verschilt de rijervaring in vergelijking met een auto op fossiele brandstof?Het boek biedt op toegankelijke wijze informatie over elektrisch rijden, zowel in theorie als de praktijk. Het is daardoor van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in de elektrische revolutie - nu of in de toekomst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Horlings
Uitgever
Uitgeverij Sycorax
ISBN
9789492404138
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Elektrische auto's hebben nog een lange weg te gaan, maar dat de toekomst elektrisch is, dat staat zo goed als vast. Na de eerste initiatieven van Tesla, Mitsubishi en Nissan, hebben nu alle autofabrikanten aangekondigd om binnen nu en twee jaar elektrische varianten uit te brengen van hun populairste modellen en de overheid wil vanaf 2030 de verkoop van auto's op fossiele brandstof stopzetten. Op dit moment rijden er al 16 verschillende auto's in de Benelux die 100% elektrisch zijn en jaarlijks neemt de wereldwijde verkoop met circa 50% toe. Dat is geen wonder, want ze zijn stil, snel, schoon en in veel gevallen ook goedkoper. Tegelijkertijd kleven ook nadelen aan elektrisch rijden. De aanschafprijs is hoger dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto en veel mensen zien op tegen het laden onderweg en het beperkte bereik.

Alle voor- en nadelen worden zo objectief mogelijk in dit boek besproken, inclusief nuanceringen en voorbeelden uit de praktijk. Er zijn hoofdstukken gewijd aan het snel bijladen van de accu en het gebruik van (publieke) laadpalen, omgaan met het 'beperkte' bereik, het totale kostenplaatje en een uitgebreid overzicht van alle beschikbare elektrische auto's - op dit moment en in de nabije toekomst. Ook wordt er aandacht besteed aan randzaken als zonnepanelen (om 'gratis' te kunnen rijden), de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie en hoe groen rijden op elektriciteit daadwerkelijk is op basis van verschillende scenario's.

Op praktische wijze worden belangrijke vragen beantwoord. Kun je wel op vakantie naar het buitenland met een elektrische auto en zo ja, hoe doe je dit dan? Is het nu al goedkoper om in een elektrische auto te rijden? Heeft het zin als je niet bij eigen huis of in de straat kunt laden? Hoe interessant is het om een tweedehands wagen te kopen? Is het echt beter voor het milieu? Is waterstof ook een bruikbaar alternatief? En op welke manier verschilt de rijervaring in vergelijking met een auto op fossiele brandstof?

Het boek biedt op toegankelijke wijze informatie over elektrisch rijden, zowel in theorie als de praktijk. Het is daardoor van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in de elektrische revolutie - nu of in de toekomst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Horlings
Uitgever
Uitgeverij Sycorax
ISBN
9789492404138
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99