De docent competent

Vijf basiscompetenties van docenten

Prijs € 32,50

Uitverkocht

M. Lingsma, A. Mackay, G. Schelvis

Paperback | Juli 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe kun je in het onderwijs, met alle aanhoudende veranderingen, succesvol functioneren? Marijke Lingsma, Gerard Schelvis en Alexandra Mackay laten zien met welke basiscompetenties je een succesvolle docent kunt worden en blijven. Aan de hand van gesprekken met docenten krijgen lezers een beeld van de huidige onderwijspraktijk in het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs.Daarna beschrijven de auteurs vijf basiscompetenties die staan voor vormen van succesvol gedrag. De competenties zijn: onderwijskundige wendbaarheid, innoverend vermogen, zelfmanagement, relationele sensitiviteit en samenwerken. Aan iedere competentie is een hoofdstuk gewijd. De hoofdstukken bevatten instrumenten om de eigen ontwikkeling te bepalen en instrumenten om zich verder te kunnen ontwikkelen.In dit praktijkboek is de theorie afgewisseld met coachingsgesprekken, cases en tips. Het boek is geschreven voor docenten uit het voortgezet onderwijs, docenten uit het hoger beroepsonderwijs, studenten 1e en 2e graads lerarenopleiding en beleidsmakers.Kijk voor meer informatie ook eens op www.multimediacoach.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Lingsma, A. Mackay, G. Schelvis
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024416394
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Hoe kun je in het onderwijs, met alle aanhoudende veranderingen, succesvol functioneren? Marijke Lingsma, Gerard Schelvis en Alexandra Mackay laten zien met welke basiscompetenties je een succesvolle docent kunt worden en blijven. Aan de hand van gesprekken met docenten krijgen lezers een beeld van de huidige onderwijspraktijk in het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs.

Daarna beschrijven de auteurs vijf basiscompetenties die staan voor vormen van succesvol gedrag. De competenties zijn: onderwijskundige wendbaarheid, innoverend vermogen, zelfmanagement, relationele sensitiviteit en samenwerken. Aan iedere competentie is een hoofdstuk gewijd. De hoofdstukken bevatten instrumenten om de eigen ontwikkeling te bepalen en instrumenten om zich verder te kunnen ontwikkelen.

In dit praktijkboek is de theorie afgewisseld met coachingsgesprekken, cases en tips. Het boek is geschreven voor docenten uit het voortgezet onderwijs, docenten uit het hoger beroepsonderwijs, studenten 1e en 2e graads lerarenopleiding en beleidsmakers.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.multimediacoach.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Lingsma, A. Mackay, G. Schelvis
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024416394
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2003
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99